'100 Sehit Için Afrika'da 100 Su Kuyusu'

Tüm Sehit Çocuklari Yardimlasma Dernegi 100 sehit adina Afrika'da 100 su kuyusu açmayi hedefliyor.

Dernek "100 sehit için Afrika'da 100 su kuyusu" projesi kapsaminda Yesilköy'de bir otelde yardim gecesi düzenledi.

Program sehitler adina bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Dernegin sehit çocuklariyla ilgili faaliyetleri hakkindaki videonun ardindan baslayan yardim gecesine birçok sehit ailesinin yani sira, siyasiler, sanatçilar, futbolcular ve basin mensuplari katildi.

AK Parti Tekirdag Milletvekili Sayin Mustafa Yel, etkinlikte yaptigi konusmasina vatan savunmasinda canlarini feda eden sehitlere rahmet dileyerek basladi.

Türkiye'nin egemenlik ve bagimsizlik mücadelesinde yillardir büyük bedeller ödedigini anlatan Yel, "Milletimiz büyük badileri atlatarak ve bu badirelerden çikardigi tecrübelerle insallah kiyamete kadar al sancagi indirmeden 84 milyon ve bunun ötesinde gönül cografyamizdaki insanlarla bir olmaya devam edecek. Bu vatan için en büyük fedakarligi yapan cani ve kanini bu vatan için akitan sehitlere borçluyuz. "ifadelerini kullandi.

Tüm Sehit Çocuklari Yardimlasma Dernegi Kurucu Baskani Meltem Kaya da sehitlerin yadigarlari sehit çocuklari için yillardir araliksiz çalistiklarini söyledi.

Kaya, "81 il 81 Hayal" projesi kapsaminda sehit çocuklarinin hayallerini gerçeklestirdiklerini, ayni zamanda birçok sehirde de sehit kütüphaneleri kurduklarini söyledi.

Türkiye'nin disinda da Afrin, El Bab, Idlib gibi yerlerde de çocuklara ulasip yardim kampanyasi düzenlediklerini animsatan Kaya, "Tüm bunlari yasadigi topraklarin ve bayragin kiymetini bilen gönüllülerimizin destegiyle hayata geçirdik. Birimiz sehit oldu, hepimiz sehit olduk. Ülkemizin her kösesindeki sehit ailelerimizin hüznünü ve gururunu evlerimize sigdirdik. Sehitler ölmez deminin yaninda yasamak ve yasatmak gerek."diye konustu.

FETÖ'nün darbe girisimi sirasinda Gölbasi'ndaki bombali saldirida sehit düsen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babasi Ali Oruç da programda konustu.

Oruç, "Ben de bir baba olarak su an çok duygulandim. Allah bana iki evlat verdi ve ikisi de sehit düstü. Vatani, bayragi için sehit oldu. Vatan için ne gerekiyorsa feda olsun." ifadelerini kullandi.

Programda kampanyaya destek verenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA