22 Yildir Ögrencilere Ücretsiz Masa Tenisi Egitimi Veriyor

Denizli’de masa tenisi antrenörü Sevki Balim, 22 yildir ilk ve ortaokul ögrencilerine ücretsiz kurs veriyor. 22 yildan 2 bin 500’den fazla masa tenisi sporcusu yetistiren Balim, Cumhuriyet Kupasinda da rakiplerini yenerek il birincisi oldu.

22 Yildir Ögrencilere Ücretsiz Masa Tenisi Egitimi Veriyor


Denizli’de masa tenisi antrenörü Sevki Balim, 22 yildan bu yana Arif Yalinkaya Ilkokulu ve Sevil Kaynak Ortaokulu’nda ögrencilere ücretsiz masa tenisi egitimi veriyor. Bu güne kadar 2 bin 500 den fazla masa tenisi sporcusu yetistiren Balim’in ögrencileri üniversitelerin masa tenisi takimlarinda ve milli takimda Türkiye yi temsil ediyor. Yetiskin erkekler guruplarinda masa tenisi maçlarina çikan Balim, Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen müsabakalarda rakiplerini yenerek il birincisi oldu.

Denizli’de masa tenisi antrenmani yapilacak okulun sayili olduguna dikkat çeken Balim, “Arif Yalinkaya ve Sevil Kaynak Ortaokulu’nda 22 yildir masa tenisi antrenörlügü yapiyorum. Ücret almadan çocuklarimiza masa tenisi ögretiyorum. Sporcu olarak. Dünya standartlarinda kurallari neyse ona göre ögretiyorum. Kendimde en son yapilan Cumhuriyet Kupasi maçlarinda il birincisi oldum. Defalarca 20 kusur defa Denizli birincisi oldum. Türkiye liglerinde oynuyorum. Oglum masa tenisi milli takiminin Kayseri’de kadrolu antrenörü. Masa tenisi milli takiminin federasyon antrenörü. 2 bin 500 civarinda çocuklarimiz yetistirip Türkiye’nin degisik üniversitelerine yolladik. Hayatlarina katkida bulunduk. Hepsi mühendis doktor, ögretmen, avukat, kaymakam, olarak hayatlarina devam ediyorlar. Bazilari antrenörlük yapiyor, bazilari hala profesyonel sporcu olarak Türkiye liglerinde oynuyorlar. Bir Irliganli’da okulumuz var, birde Denizli’de Sevil Kaynak Ortaokulumuz var dogru dürüst antrenman yapacak okulumuz yok. Bir Istiklal Ilkokulumuz var. Böylece devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA