GÜNCELLEME - Malatya'da Doktoru Ve Saglik Çalisanini Darbeden Zanli Savciligin Itirazi Üzerine Tekrar Yakalandi

BASSAVCILIGIN ITIRAZI VE ZANLININ YENIDEN GÖZALTINA ALINMASI EKLENDI.

Malatya'da acil servis doktoru ve saglik çalisanini darbettigi iddiasiyla yakalanan ve serbest birakilan kisi, Malatya Cumhuriyet Bassavciliginin itirazi üzerine yeniden gözaltina alindi.

Iddiaya göre, Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli doktor ile acil servis koordinatörü, tedavi amaciyla hastaneye gelen H.A.I. tarafindan darbedildi.

Gözaltina alinan H.A.I, emniyete götürüldü.

Adliyeye sevk edilen zanli, adli kontrol sartiyla saliverildi.

Malatya Cumhuriyet Bassavciligi, süphelinin serbest kalmasina itiraz etti.

Itiraz üzerine zanli, Malatya Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yeniden gözaltina alindi.

Saglik kontrolünden geçirilen süphelinin Malatya Il Emniyet Müdürlügüne getirildigi ögrenildi.

Zanlinin yarin adliyeye sevk edilecegi belirtildi.

- Il Saglik Müdürü ve hastanenin Bashekimi saldiriyi kinadi

Malatya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve hastanenin Bashekimi Doç. Dr. Serdar Deniz, saldiriyi kinadi.

Prof. Dr. Bentli, Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesinin acil servisinde bir kez daha saglik çalisanlarina siddet uygulandigi haberini aldiklarini aktararak, söyle devam etti:

"Bir doktorumuz ve acil servis görevli koordinatörümüz alkollü bir sahis tarafindan darp edildiler. Kendisine yardim edilmeye çalisilirken, yardim eden kisiye siddet uygulamak, toplumun hiçbir kesiminde makul karsilanamaz. Hastalarimizin sagligini her seyden üstün tutan saglik personeline yapilan alçakça saldiriyi ve siddet uygulayan herkesi kiniyorum. Saglik personelimize geçmis olsun dileklerimi sunuyor; saglikta siddetin sona ermesini temenni ediyorum."

Doç. Dr. Serdar Deniz ise dün hastanenin acil servisinde alkollü oldugu belirtilen hastaya müdahale sirasinda acil servis hekimi ve acil servis koordinatörünün darbedildigi üzücü bir olay yasandigini belirtti.

Deniz, sunlari kaydetti:

"Gece gündüz demeden fedakarca meslegini icra eden saglik çalisanlarimizin maruz kaldigi siddetin her türünün karsisinda olacagimizi, siddetin önlenmesi ve cezasiz kalmamasi için elimizden geleni yapacagimizi bildirmek istiyorum. Acil servis hekimimize ve acil servis koordinatörümüze geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha bu gibi durumlarin yasanmamasini temenni ediyorum.

Saglik çalisanlarinin kanayan yarasi olan bu ve benzeri tüm çirkin saldirilari siddetle kiniyorum."
Kaynak: AA