Evlat Nöbetindeki Baba HDP Ve PKK'ya Ates Püskürdü
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 804. gününde devam ediyor. 6 yil önce oglu terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan Süleyman Aydin, “HDP zaman zaman yaptiklari açiklamalarda diyor ya, ‘doguda zulüm var.’ Dogrudur HDP ve PKK zulmü vardir. 15 yasindaki çocuklari daga göndermek zulüm degil midir?” dedi.

“HDP’li milletvekillerinin yemini nerede kaldi?”
HDP’nin Kürtler için mücadele etmediginin altini çizen baba Aydin, “HDP milletvekilleri biraz sesimi duyuyorlarsa ellerini vicdanlarina koysunlar, siz evde kendi çocuklarinizin yüzüne nasil bakabiliyorsunuz? Sizin hiç mi vicdaniniz yoktur? Hiç mi anne baba degilsiniz? Neden bu anne ile babalarin feryadini duymuyorsunuz? Görüyorsunuz, burada bulunan magdur Kürt anne ile babalar gelmisler feryat ediyorlar. Herkes burada kendi çocugunun yolunu gözlüyor. Bizden ne istiyorlar. Artik ne gecemiz gecedir, ne de gündüzümüz gündüzdür. Geceleri gözlerimize uyku bile girmiyor. Aklimizda, fikrimizde hep çocuklarimiz var. Artik psikolojimiz bozuldu. HDP sesimizi duyuyor ise nereye kadar Kandil’e vekillik yapacaksiniz diye soruyorum onlara. Artik biraz da Kürt ailelerine sahip çiksinlar. Kürt ailelerine vekillik yapsinlar. HDP’li milletvekillerinin yemini nerede kaldi? Yemin içiyorlar ve diyorlar ki, ‘Kürt için mücadele ediyoruz’ ama maalesef Kürtlere sahip çikmiyorlar, hiçbir Kürt için mücadele etmediler ve hep Kandil’e vekillik yaptilar” seklinde konustu.
“HDP anne ve babalarin gözyaslarina dayanamayip kepenk kapatip kaçti”
Bütün muhalefet partilerine de seslenen baba Aydin, “Bütün muhalefet partilerine de sesleniyorum. Yeter artik biraz ellerinizi vicdanlariniza koyun. Neden konu HDP oldugunda susuyorsunuz? HDP’den bu kadar mi korkuyorsunuz? Sizde hiç mi vicdan yoktur? Üç agaç için kiyameti koparan insanlar, akademisyenler, yazarlar ve sanatçilar, neredesiniz sanatçilar? Neden bu anne ile babalara sahip çikmiyorsunuz? Yeter artik biraz elinizi vicdaniniza koyun ve eger feryadimizi duyuyorsaniz gelin burada hep birlikte bu HDP’nin iç yüzünü ortaya çikaralim. Bakin görüyorsunuz HDP anne ve babalarin gözyaslarina dayanamayip kepenk kapatip kaçti. Eger sesimizi duyuyorsaniz artik yeter, gelin bize destek verin. Bizler buradan kesinlikle kalkmayacagiz. HDP ancak bizim cesedimizi buradan kaldirir. Biz buradan kalkmayacagiz, evladimizi getirsinler. Yeter artik diyoruz” ifadelerini kullandi.
