Cumhurbaskani Erdogan, Çanakkale'de Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'Bu gençlik bu milletin gelecegidir, bu gençlik bu milletin medariiftiharidir. Bunlari biz saga sola, affedersiniz ahlaksiz bir yapiya kaptiramayiz. Onun için yatirimlarimizi gençlik üzerinde yapiyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, gençligin, milletin gelecegi ve medariiftihari oldugunu belirterek, "Bunlari biz saga sola, affedersiniz ahlaksiz bir yapiya kaptiramayiz. Onun için yatirimlarimizi gençlik üzerinde yapiyoruz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in, dünkü Çanakkale ziyareti sirasinda, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavus Belgeseli'nin galasinda gençlerle bir araya geldigi programin görüntüleri paylasildi.

Erdogan, Ceren Ercan isimli gencin, seçilme yasi 18'e indirildiginde muhalefetin "Gençlere ülke yönetimi mi teslim edilir" dedigini ancak simdi gençlerden oy bekledigini ifade ederek, "Bu ikilemci siyaseti nasil yorumluyorsunuz?" sorusuna "Ceren, öyle bir yere böyle vurdun ki hani Müslüm Baba'nin biliyorsun 'damardan girmek' gibi bir özelligi vardi, Ceren sen de tam damardan girdin." karsiligini verdi.

Seçilme yasinin o dönem 30 oldugunu, bunu 18'e çektiklerini söyleyen Erdogan, "Bu millet Fatihlerin torunlari." dedi.

Erdogan, seçilme yasinin önce 25 yapilmasini düsündüklerini anlatarak, "Ardindan dedik ki dünyada bunun örnekleri de var seçme de seçilme de 18 olsun." diye konustu.

- "Gençligi seven biziz"

Bu durumun getirdiklerine iliskin de degerlendirmelerde bulunan Erdogan, "Bu gençliginize güvenmeyi getiriyor, biz gençligimize güveniyor muyuz? Güveniyoruz. O zaman tabii ki bunu 18'e indirelim. Simdi Ceren'in söyledigi çok çok önemli, yani daha önce iktidarlarinda bu gençligi kalkip da muhatap almayan, onlara böyle bir imkani vermeyen bu muhalefet, simdi biz seçme seçilme yasini 18'e çekince simdi gençlik üzerinde hesaplar yapmaya basladilar. 'Biz gençligi söyle seviyoruz, böyle seviyoruz' hepsi yalan. Gençligi seven biziz." dedi.

Göreve geldiklerinde üniversite için harç alindigini, burs ödemelerinin 45 lira oldugunu hatirlatan Erdogan, burs ödemesini ilk etapta 300-400 lira seviyelerine çikardiklarini, simdi ise bu miktarin 600 liraya geldigini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, lisansüstü ögrencilerin burs imkanlarini daha da artirdiklarini, doktorayi adeta asgari ücrete çikardiklarini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bunlari yapan biziz, bunlari biz yaptigimiz halde kalkip hala utanmadan, sikilmadan gençleri sevmekten, gençlere muhabbetten bahsediyorlar. Yok ya gençligin sevdalisi biziz çünkü bu gençlik bu milletin gelecegidir, bu gençlik bu milletin medariiftiharidir. Bunlari biz saga sola, affedersiniz ahlaksiz bir yapiya kaptiramayiz. Onun için yatirimlarimizi gençlik üzerinde yapiyoruz. Simdi ne diyorlar? 'X kusagi, Z kusagi, Y kusagi' bütün bunlara karsi hepsi güzel de biz de simdi ne diyoruz? Biz de Teknofest kusagi... Ve gerçekten akil, zeka, bütün bunlarla beraber artik uzaya oynayan bir gençlik, uzaya yatirim yapan bir gençlik yetistirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuda Teknofest kusagi Türkiye'de çok ciddi ragbet görmeye basladi ve onlarla da iftihar ediyoruz, yatirimlarimizi onun üzerine yapiyoruz."

Salih Gedikoglu isimli gencin, sporcu geçmisini hatirlatarak, "Geçmise dönme sansiniz olsaydi, tekrar bir tercih yapma sansiniz olsaydi futbolu mu yoksa zorlu siyaseti mi tercih ederdiniz?" seklindeki sorusu üzerine ise Erdogan, "Artik siyasette malum ciddi bir mesafe aldik, çünkü hizmete asik oldugumuza göre, hizmette aldigimiz mesafe var." karsiligini verdi.

Futbolun yaninda simdi baskette de mesafe aldigini ifade eden Erdogan, "Mehmet kardesimle beraber karsilikli oynuyoruz ama Mehmet kardeslerimi su ana kadar hep yendik. Daha henüz bizi yenemediler. Fena degilim degil mi yani orada da? Su anda ömrümüzü geri dönmek vesaire bu hesabi yapmadan millete hizmet yolunda, millet bize ne kadar görev verirse bu görevde insallah milletimin hizmetkariyim ve bu hizmette de bütün tecrübemi, deneyimimi, arkadaslarimizla kardeslerimizle beraber bu millet ugrunda yorulacagiz, yorulmaya mecburuz." degerlendirmesinde bulundu.

Erdogan, dünyadaki liderler içerisinde en kidemli liderin kendisi oldugunu söyleyerek, söyle devam etti:

"Tabii bunu 'ben' diye söylemek istemiyorum, sadece dünyadaki diger liderlere göre konumumuzu ifade edeyim ki milletim kimin kim oldugunu bilmesi bakimindan bu önemli. Milletim bu görevi bize verdigi için, böyle bir kidemi bize yakistirdigi için su ana kadar hamdolsun belediye baskanligi yillarindan itibaren gerek basbakanlik yillarim gerek cumhurbaskanligi yillarim olmak üzere hamdolsun milletimize hizmette gerek ulusal, gerek uluslararasi platformda milletim bize böyle bir görevi yükledi ve kidem noktasinda da iyi bir konuma tasidi. Bundan sonraki süreçte de milletim bu görevi bize verirse yine milletimize hizmetkarliga devam ederiz, yapacagimiz çok is var. Iste 18 Mart Köprüsü gibi abide eserleri insallah yapmaya devam edecegiz."

Cumhurbaskani Erdogan, yola çikarken "Dört temel unsur üzerinde Türkiye'yi ayaga kaldiracagiz" dediklerini, bunlarin egitim, saglik, adalet ve emniyet oldugunu hatirlatarak, "Bunun üzerinde ne var? Bunun üzerinde tarim var, bunun üzerinde ulasim var, bunun üzerinde dis politika var, bunun üzerinde enerji var vesaire. Biz bunlarla birlikte yürüdük mü? Yürüdük." dedi.

(Sürecek)
Kaynak: AA