Mengen'de 2022'De Dogal Gaz Arzi Saglanmaya Baslanacak

Mengen Belediye Baskani Turhan Bulut, Mengen'de 2022 yilinda dogal gaz arzinin saglanmaya baslanacagini bildirdi.

Bulut, belediye binasinda düzenledigi basin toplantisinda, ilçeye dogal gaz getirilmesi için yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Göreve geldikleri günden itibaren Mengen'deki yatirim projeleri içerisinde en çok önemsedikleri projenin dogal gaz oldugunu dile getiren Bulut, "11 Kasim itibariyla Mengen, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurulu tarafindan dogal gaz dagitim lisansi kapsamina alinmis olup en nihayetinde dogal gaz projesi resmiyet kazanmistir. 2022 yili içerisinde gaz arzi saglanacak." ifadelerini kullandi.

Bulut, Belediye Meclisi olarak dogal gaz çalismalariyla ilgili Aksa Bilecik-Bolu Dogalgaz Dagitim AS'ye altyapi destegi saglamak amaciyla bir karar aldiklarini belirterek, "Lisans onayi sonrasi daha önceden belirledigimiz dogal gaz dagitim noktasinin planlama ve tahsis çalismalarina hizla baslayacagiz. Mülkiyeti Belediyemize ait Besler Mahallesi'nde 2 bin 633 metrekare yüzölçümlü arsamiz dogal gaz dagitimi için ilgili firmaya kiralanacaktir. Mengen ilçesi dogal gaz dagitim projesi, mühendislik ve sebeke dizayn çalismalari tamamlanmis ve bu çalismalar sonucu yaklasik 51 kilometre ana hat çalismasi ve 19 kilometre servis hatti ve bina baglantisi yapilacaktir. Projenin yaklasik maliyeti 18 milyon lira tutarindadir." seklinde konustu.

Kaynak: AA