Kemalpasa Belediyesi'ne Rüsvet Operasyonunda 3 Tutuklama

Izmir’de CHP’li Kemalpasa Belediyesine yönelik gerçeklesen operasyonda, adliyeye sevk edilen 6’si belediye çalisani 11 süpheliden 3’ü tutuklandi.

Kemalpasa Belediyesi'ne Rüsvet Operasyonunda 3 Tutuklama


Izmir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Kemalpasa Belediyesi’nde rüsvet alip verme iddialari nedeniyle 9 Kasim günü, 6’si belediye çalisani 11 kisiyi gözaltina aldi. Çok sayida ekibin katildigi operasyonda, gözaltina alinan süphelilerin ev ve is yerlerinde arama yapildi. Düzenlenen operasyonda Kemalpasa Belediyesi Yapi Kontrol Müdürü, Imar Müdürü ve bu birimlerde görevli memurlarin da aralarinda bulundugu 6’si belediye çalisani 11 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerin rüsvet vermek, almak ve rüsvete aracilik etmek suçlamasiyla gözaltina alindigi öne sürülürken gözaltina alinanlarin, izinsiz yapi ve bina insa eden firma ve vatandaslara cezai islem yapilmamasi, yasal mevzuata uygun olmayan yapi ve binalara yapi ruhsati ve yapi kullanma belgesi verilmesi karsiliginda rüsvet alip, verdikleri iddia edildi. Gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligi’na götürüldü.

3 süpheli tutuklandi

Aralarinda CHP Kemalpasa eski Ilçe Baskani M.A., Yapi Kontrol Müdürlügü ile Imar ve Sehircilik Müdürlügü görevlileri I.V., M.Ç., C.Y., A.Ö. ve Y.H. ile Yapi Kontrol eski Müdürü K.A.’nin da bulundugu 11 süpheli, dün adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikan süphelilerden M.Ç., K.A. ve I.V. tutuklanirken; L.K. ve O.K. savcilik ifadesinin ardindan, 6 süpheli ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA