Içisleri Bakani Soylu, Çanakkale'de Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Bugün Türkiye'de terörün nasil kökü kazinmissa, bilesiniz ki Orta Dogu'ya da barisi biz getirecegiz. Bilesiniz ki Balkanlarin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki Orta Asya'nin, Kafkasya'nin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki dünyaya huzuru da biz getirecegiz Allah'in izniyle' 'Sözümüz namus sözüdür. 21. yüzyilin parlayan ülkesi Türkiye olacaktir, güçlü ülkesi Türkiye olacaktir, zengin ülkesi Türkiye olacaktir. Yapacak çok isimiz var'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye'de terörün nasil kökü kazinmissa, bilesiniz ki Orta Dogu'ya da barisi biz getirecegiz. Bilesiniz ki Balkanlarin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki Orta Asya'nin, Kafkasya'nin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki dünyada huzuru biz getirecegiz Allah'in izniyle." dedi.

Biga Belediye Meydani'nda düzenlenen toplu açilis törenine katilan Soylu, Çanakkale Köprüsü'nü görerek alana geldiklerini belirterek hizmetlerle milletin huzurunda olduklarini kaydetti.

Meydanda bulunan vatandaslara seslenen Soylu, "Ey Çanakkaleliler, ey Bigalilar, 21. yüzyilin imzasini Recep Tayyip Erdogan'in liderligindeki Türkiye, Türk yüzyili olarak dünyaya atacaktir." dedi. Bakan Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Birileri de bizi tehdit etmekle mesgul. Neymis, 2023 yilindan sonra bize hesap soracakmis. Kiliçdaroglu, bize neyin hesabini soracaksin? Biraz önce gördügümüz ve muhtesem bir eser olarak Çanakkale'ye gerdanlik olarak asilan Çanakkale Köprüsü'nün mü hesabini soracaksin? Bize neyin hesabini soracaksin? Dünyanin en büyük havalimani olan Istanbul Havalimani'nin mi hesabini soracaksin? Kiliçdaroglu, bize neyin hesabini soracaksin? Bu memlekette her gün 30-35 sehit ay-yildizli tabutlarla gelirken, bugün terör örgütü PKK'yi yurt içinde bitirdigimizin hesabini mi soracaksin? Bize neyin hesabini soracaksin? Elin Israil'ine elimizi açmis 'ne olursun bizim insansiz hava araçlarimizi tamir et' derken bugün bizim mühendislerimizin ay-yildizli damgasiyla o insansiz hava araçlarinin üzerine 'bu Türkiye'nin imalatidir' dedigimizin mi hesabini soracaksin?

Amerika'da, Avrupa'da salgin döneminde hastanelerde, koridorlarda, hastanelerin disinda insanlar hastaneye alinmadan teker teker ölümleri beklenirken, o ülkenin yaslilari ölüme terk edilmisken, biz senin itiraz ettigin, 'Siz bunu yanlis yapiyorsunuz.' dedigin sehir hastanelerini Sayin Cumhurbaskanimiz yaptiginin hesabini mi soracaksin? Bize neyin hesabini soracaksin? Etrafimizdaki cografyada ates çemberi varken, o ates çemberine Türkiye'yi düsürmeden, huzurla, sükunla, birlikle, beraberlikle, bu ülkeyi istikametinde bir sekilde götürmenin hesabini mi soracaksin? Bize neyin hesabini soracaksin Kiliçdaroglu? Sen hesabini birine soracaksan kime sor biliyor musun? Sehit ailesine küfredenlere, yüregin yetiyorsa hesabini sor. Bize neyin hesabini soracaksin? Eger yüregin yetiyorsa, 10 büyükelçi Türkiye'yi tehdit etti, hukukumuza, adaletimize, iç islerimize karisti. Gikin çikmadi. Çünkü seni kasetle getirenler sana 'Eger onlara gikin çikarsa, esas hesaba seni çekerler' diye korkuyorsun."

- "Bilesiniz ki Orta Dogu'ya da barisi biz getirecegiz"

"Neymis? 2023 yili seçimini kazanacakmis." diyen Soylu, söyle devam etti:

"Geçen hafta Batman'da 10 binleri, surada su muazzam toplulugu, surada su muazzam heyecani, su inanmis toplulugu, Türkiye'nin her tarafindan tam 19 yildir bu ülkenin her santimetrekaresine hizmet eden Tayyip Erdogan sevgisinden ilham alarak burada size söylüyorum. Ey Kiliçdaroglu, Biga Meydani ne diyor biliyor musun? 2023 yilinda seçimin aksami evinden partinin merkezine gidecek yüzün olmayacak. Çünkü biz sadece Türkiye'de iktidar olmanin ve sadece Türkiye'de milletimize barajlardan yollara kadar 81 vilayetimizde üniversitelerden hastanelere kadar havalimanlarina kadar bir hizmetkarligi ortaya koymuyoruz sadece biz bir iddianin pesindeyiz. Etrafimizdaki cografyayi ates çemberine çevirenlere karsi bir iddianin pesindeyiz. Yillardan beri vesayetle ülkemizi idare etmeye çalisip da 'Siz kimsiniz ki bu ülkeyi idare edeceksiniz' deyip bize parmak sallayanlara karsi bir iddianin pesindeyiz. Bizim kilik kiyafetimize, bizim inancimiza, bizim degerlerimize karisip, bizi küçük düsürmeye çalisanlara, bizi Amerika'dan ve Avrupa'dan parmak sallayanlara karsi bir iddianin, bir idealin pesindeyiz. Biz sadece iktidar olmak için bir mücadele yapan bir anlayisin temsilcileri degiliz.

Bizim iddiamiz farklidir. Biz bu cografyanin bütün degerlerini, bu cografyanin bütün zenginliklerini, bu cografyanin bize birakilmis bütün emanetlerini dünyaya naksetmekle mükellefiz, dünyaya anlatmakla mükellefiz. Benim ülkemi, benim milletimi dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir millet haline getirme iddiasinin sahibiyiz. Bugün Türkiye'de terörün nasil kökü kazinmissa, bilesiniz ki Orta Dogu'ya da barisi biz getirecegiz. Bilesiniz ki Balkanlarin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki Orta Asya'nin, Kafkasya'nin yüzünü de biz güldürecegiz. Bilesiniz ki dünyaya huzuru da biz getirecegiz Allah'in izniyle. Bizim hedefimiz sadece 2023 degil, çocuklarimiz güçlü bir gelecek birakmak, gelecek nesillerimizin önündeki engelleri kaldirmak ve onlarin bütün dünyaya bizden daha hür, bizden daha özgür, bizden daha zengin, bizden daha güçlü bir Türkiye ile adim atabilmelerini temin edebilmektir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde 21. yüzyilin 100 yilini bir Türk 100 yili haline getirmeye hazir miyiz?"

- "Yapacak çok isimiz var"

Içisleri Bakani Soylu, sunlari kaydetti:

"Kim saldirirsa saldirsin, kim hangi iftirayi atarsa atsin, kim bu ülkenin ötesinde Afrin'e gitmemizi, Idlib'de olmamizi, Cerablus'ta olmamizi, Azez'de olmamizi orada tezkereye karsi çikarak Türkiye'nin terörü bitirmesini engellemek için kimin emrine girerse girsin, buraya çikmamizin ve size söz söylememizin bir tek sebebi var. Biz buraya çikarak milletimize namus söz veriyoruz. Sözümüz namus sözüdür. 21. yüzyilin parlayan ülkesi Türkiye olacaktir, güçlü ülkesi Türkiye olacaktir, zengin ülkesi Türkiye olacaktir. Yapacak çok isimiz var. Herhalde Kiliçdaroglu'na bakip da islerimizi yarim birakacak halimiz yok degil mi? Bir, milletimizin yapacak çok isi var. Iki, Cumhur Ittifaki'nin yapacak çok isi var. Üç, AK Parti'nin yapacak çok isi var. Dört, Recep Tayyip Erdogan'in yapacak çok isi var."
Kaynak: AA