Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Çanakkale'deki Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Milletin sesi, milletin muhalefete karsi, sadece Kiliçdaroglu'na degil, onun milletine küfreden diger ortaklari da kendileri de dahil tüm ortaklarina tek bir sey söylüyor, 100 yil sonra baska seylere niyetlenen varsa ey muhalefet, senin de son vidani sikariz. 'Geçilmez' deriz, geçemezsiniz, bu milleti tehdit ederek, iktidara yürüyemezsiniz' 'Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'nda bütün Türk dünyasini tek ses olarak bir araya getiren Recep Tayyip Erdogan'in liderligine sahit olduk mu? Bir an için Kiliçdaroglu'nun orada oldugunu düsünün. Düsünemezsiniz ki, kendileri de düsünemiyor zaten. Kiliçdaroglu'nun böyle bir saygiyi görmesi, görebilmesi mümkün mü'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, "Milletin sesi, milletin muhalefete karsi, sadece Kiliçdaroglu'na degil, onun milletine küfreden diger ortaklari da kendileri de dahil tüm ortaklarina tek bir sey söylüyor, 100 yil sonra baska seylere niyetlenen varsa ey muhalefet, senin de son vidani sikariz. 'Geçilmez' deriz, geçemezsiniz, bu milleti tehdit ederek, iktidara yürüyemezsiniz." dedi.

Oktay, Biga ilçesinde gerçeklestirilen toplu açilis töreninde yaptigi konusmada, dosta ve vatandasina Çanakkale'yi geçilir kilan 1915 Çanakkale Köprüsü ile iki yakayi bir araya getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Çanakkale Köprüsü'nde son vidayi siktigini belirten Oktay, "Bugün buradaki kalabalik, sadece sayilardan ibaret degil. Milletin sesi, milletin muhalefete karsi, sadece Kiliçdaroglu'na degil, onun milletine küfreden diger ortaklari da kendileri de dahil tüm ortaklarina tek bir sey söylüyor, 100 yil sonra baska seylere niyetlenen varsa ey muhalefet, senin de son vidani sikariz. 'Geçilmez' deriz, geçemezsiniz, bu milleti tehdit ederek, iktidara yürüyemezsiniz. Bu milletin hayalleriyle oynayarak, bu millet hakkinda ve bu ülkenin gelecegiyle ilgili milletin disinda hayaller kuramazsiniz, kurdurmazlar." diye konustu.

Oktay, sözlerini söyle sürdürdü:

"Kiliçdaroglu'na sunu söylemek lazim, 100 yil önce 'geçilmez' denilen Çanakkale'den 100 yil sonra yine 'Türkiye'nin sinirlari asla ve asla geçilemez' diyen ve onun için orada olan Mehmetçigimize tekrardan orada bulunmasini saglayacak tezkereye 'hayir' diyen CHP'ye 'geçilir' mi diyeceksiniz? Biz her zaman sunu söyledik, Cumhurbaskanimiz sunu söylemistir, 'milletimizin refah seviyesini uluslararasi camianin da üzerine çikaracagiz.' Dünyanin her neresinde olursa olsun, her ne varsa benim gencim, evladim, kardesim, kiz kardesim ayni seylere burada sahip olacak. Onun için 'yatirim, istihdam, üretim, ihracat' dedik. Iste Çanakkale Köprüsü de bu yatirimin, üretimin, istihdamin ve insallah da bu ihracata sebebiyet verecek yatirimlardan biridir. Bununla da bitmeyecek."

- "Erdogan'in milletiyle birlikte dimdik yürüyüsünü durduramazsiniz"

Cumhurbaskani Erdogan'in dünya lideri oldugunu ifade eden Oktay, sunlari kaydetti:

"Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'nda bütün Türk dünyasini tek ses olarak bir araya getiren Recep Tayyip Erdogan'in liderligine sahit olduk mu? Bir an için Kiliçdaroglu'nun orada oldugunu düsünün. Düsünemezsiniz ki, kendileri de düsünemiyor zaten. Kiliçdaroglu'nun böyle bir saygiyi görmesi, görebilmesi mümkün mü? Roma'da Cumhurbaskanimizin dimdik durusuna sahit oldunuz degil mi? O günden beri kiskançliklarindan çatliyorlar. Ne yaparsaniz yapin, ne ederseniz edin Recep Tayyip Erdogan'in milletiyle birlikte dimdik yürüyüsünü durduramazsiniz."

Oktay, Türkiye'nin yükselisinin durdurulamayacagini vurgulayarak, söyle devam etti:

"IHA'lar ve SIHA'lar... Savunma sanayindeki gelismenin önünü kesemeyince... Niye kesemediler? Çünkü bizim kendi mühendislerimiz, is insanimiz, yerli ve milli yaptigi, inandigi, gövdesini tasin altina koydugu için kesemediler. 'Acaba satislarini mi yasaklasak' dediler. Sizce yasaklayabilirler mi? Sizce Türkiye'nin yürüyüsünü durdurabilirler mi? Insallah Türk dünyasiyla birlikte bu yürüyüsümüz çok daha güçlenecek. Yürüyüsümüz, 2023'e, 2053'e, 2071'e, kizil elmaya insallah. Hep birlikte AK Parti, Cumhur Ittifaki olarak, hiç kimse bizi durduramayacak. Ekonomik olarak da yatirimlarimizi da üretimimizi de gelismemizi de durduramayacaklar. Kiskanabilirler, kiskansinlar. Biz, hep birlikte yürüyüsümüze devam edecegiz."
Kaynak: AA