AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Çanakkale'deki Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Normalde 5 yil sürecekti ancak bir yil önce bitiriyoruz. Bu da bir rekor, böylesine bir projeyi 4 yildan az bir zamanda bitirmek, ancak Recep Tayyip Erdogan ve onun ekibine yakisir' 'Iste bu sartlar altinda dahi evelallah, biz dünyanin en büyük projelerini bir bir gerçeklestiriyoruz. Çanakkale, Istanbul bogazinin 4. köprüsünü de açmak için gün sayiyoruz. Bugün sikilan civatayla noktali virgül kondu, önümüzdeki 18 Mart 2022'de de insallah GeliboluLapseki arasini 56 dakikada geçecek tarihi köprüyü açmis olacagiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapimina iliskin, "Normalde 5 yil sürecekti ancak bir yil önce bitiriyoruz. Bu da bir rekor, böylesine bir projeyi 4 yildan az bir zamanda bitirmek, ancak Recep Tayyip Erdogan ve onun ekibine yakisir." dedi.

Biga'daki toplu açilis töreninde konusan Binali Yildirim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyada ilk olan özelliklerinden bahsetti. Dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin dünyayi dize getirdigini ifade eden Yildirim, "Iste bu sartlar altinda dahi evelallah, biz dünyanin en büyük projelerini bir bir gerçeklestiriyoruz. Çanakkale, Istanbul bogazinin 4. köprüsünü de açmak için gün sayiyoruz. Bugün sikilan civatayla noktali virgül kondu, önümüzdeki 18 Mart 2022'de de insallah Gelibolu-Lapseki arasini 5-6 dakikada geçecek tarihi köprüyü açmis olacagiz. Çanakkale'mize, ülkemize hayirli ugurlu olsun." diye konustu.

Köprünün temelini 3 yil önce yine bir 18 Mart tarihinde attiklarini dile getiren Yildirim, sunlari söyledi:

"Normalde 5 yil sürecekti ancak bir yil önce bitiriyoruz. Bu da bir rekor, böylesine bir projeyi 4 yildan az bir zamanda bitirmek, ancak Recep Tayyip Erdogan ve onun ekibine yakisir. 100 yillik hayaldi, simdi gerçek oldu. Bugün dünyada büyük 10 proje var, bunlarin 7'sini Türkiye yapiyor. Nasil bir ülke, millet oldugumuzu anlamak için kuzeyden güneye, dogudan batiya seyahat etmemiz yeterli. Yollari böldük hayatlari birlestirdik, gönülleri birlestirdik. Türkiye'yi batidan doguya, kuzeyden güneye birbiriyle yakinlastirdik. 'Yollari böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz' dedik. Bölücü PKK'ya ve FETÖ'ye göz açtirmadik. Geziyle, 17-25 Aralik'la, 15 Temmuz'la geldiler. 15 Temmuz'da ay yildizli bayraklarla liderinin çagrisina uyan 'Çanakkale geçilmez' dedi, FETÖ'cülere, alçaklara o geceyi zindan ettiniz. 15 Temmuz'da hayatini bayrak ve ezan için seve seve veren tüm sehit kardeslerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayirli, uzun ömürler diliyoruz."

- "AK Parti'nin yaptiklarinin üzerine ne yapacaksiniz?"

Yildirim, iktidar olmak isteyenlerin oldugunu kaydederek söyle konustu:

"Heveslenenler, agizlari sulananlar var, iktidar olmak isteyenler var. Elbette iktidar olmak isteyebilirsiniz ama vatandas size sorar, 'AK Parti'nin yaptiklarinin üzerine ne yapacaksiniz? 28 bin kilometre bölünmüs yil yaptilar.' Diyecek misiniz 'Biz bunun üzerine 30 bin kilometre daha yol yapacagiz.' Hiç duydunuz mu bunlari, hiç vaatlerini gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü böyle bir kabiliyetleri yok. '56 havalimanini 90'a çikaracagiz' dediklerini duydunuz mu? '445 bin kilometre fiber hattini, hizli internet akim yollarini 800 bin kilometreye çikaracagiz' diyebiliyorlar mi? Bunlarin ki sadece laf üstüne laf. Biz laf üstüne laf koyan degil, tas üstüne tas koyan bir hükumet olduk. Köprülerle bogazlarimizi, denizlerimizi astik. Viyadüklerle vadilerimizi birlestirdik, tünellerle daglari deldik, Ferhat olduk, Sirin'e ulasmak, milletimize ulasmak için gece gündüz demeden çalistik, çabaladik. Simdi sizlere soruyorum hazir miyiz? 2023'te bunlara yeni bir ders vermeye hazir misiniz? 2023'te destan yazacak miyiz? 2023'te tekrar sayin Cumhurbaskanimizi rekor oyla seçecek miyiz?"

Yildirim, yapmalari gereken önemli isler olduguna deginerek söyle devam etti:

"Etrafimizda bir ser kusagi var. Güneyimizde bir terör devleti olusturulmaya çalisiliyor. Bizim de ahdimiz, kararliligimiz onlari yerle yeksan etmek, terörün bütün kalintilarini sadece kendi topraklarimizda degil, hudutlarimizin disinda da tamamen yok etmektir. Bu ülke için plan yapanlar sunu aklindan çikarmasin; Türkiye artik eski Türkiye degil. Türkiye emperyal hedeflerine ulasacaklari bir ülke degil, çünkü bu ülkenin sevdalisi var, reisi var, Recep Tayyip Erdogan gibi bir degeri var. Bir olacagiz, beraber olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, hep birlikte Türkiye olacagiz. Ay-yildizli bayragimizi göklerde daha da yukarilara çikarmaya çalisacagiz. Ezanlarimizi dindirmeye çalisanlara firsat vermeyecegiz. Kardesligimizi çok daha kuvvetlendirecegiz. Birbirimizi daha çok sevecegiz, daha çok anlayacagiz. Elbette ki farkliliklarimiz var, göz rengi, saç rengi, ten rengimiz farkli olabilir. Ama gözlerimizden dökülen yaslarin rengi aynidir."

Binali Yildirim, eski iktidarlar döneminde Çanakkale'ye hizmetlerin ihmal edildigini, bölünmüs yollar, Çanakkale Havalimani'nda yapilan hizmetler ve GESTAS'in kurulmasiyla Çanakkale'yi denizden, karadan ve havadan ulasilabilir hale getirdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA