Artvin Yusufeli'nin Yeni Yerlesim Yerinde 2 Bin 200 Fidan Toprakla Bulusturuldu

"Milli Agaçlandirma Günü" etkinlikleri kapsaminda, Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinin tasinacagi yeni yerlesim alanina 2 bin 200 fidan dikildi.

Yapimi devam eden Yusufeli Baraji sulari altinda kalacak ilçe merkezi için yapilan Yusufeli yeni yerlesim alaninda, fidan dikim töreni düzenlendi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in video konferansla katildigi programda, 2 bin 200 fidan toprakla bulusturuldu.

Törene katilan Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece, AA muhabirine, Milli Agaçlandirma Günü'nde tüm Türkiye'nin tek bir ruh halinde bir arada oldugunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yaninda agaçlandirma yapildigini belirten Isikgece, "Hedef 252 milyon fidani toprakla bulusturmak. Topraklarinin yüzde 57'si ormanlarla kapli olan Artvin'in Yusufeli ilçesindeyiz. Burada bugün 2 bin 200 fidanimizi toprakla bulusturacagiz. Artvin'imizin tüm ilçeleriyle birlikte 11 noktada 10 bin fidan toprakla bulusmus olacak." dedi.

Isikgece, etkinligin ülke için çok önemli oldugunu vurgulayarak, gelecege nefes olacak, gelecek kusaklara miras birakacaklari çok önemli bir aktivite oldugunu aktardi.

Mevcut Yusufeli ilçe merkezinin, yapimi devam eden Yusufeli Baraji nedeniyle kisa bir süre içerisinde sular altinda kalacagini animsatan Isikgece, "Yeni ilçe merkezinde de özel yesillendirme, agaçlandirma bölgeleri planlandi. Burada özellikle zeytin, incir, nar, kayisi gibi agaçlarimizi, ileride ekonomik gelir kaynagi olmasi bakimindan çok önemli bir planlama olarak görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Isikgece, fidan dikimi öncesi ve sonrasinda yeni yerlesim yerinde sürdürülen yesillendirme ve agaçlandirma çalismalarina iliskin Vali Yilmaz Doruk ve Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya'dan bilgi aldi.

Fidan dikimine, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakami Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Baskani Eyüp Aytekin, DSI Bölge Müdürü Celal Tokalak, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Mustafa Kilinç, Il Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Il Tarim ve Orman Müdürü Dursun Okur, bazi daire amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA