Büyük Önder Atatürk, Manisa'da Anildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yilinda Manisa'nin ilçelerinde düzenlenen törenlerle anildi.

Turgutlu 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alani'nda düzenlenen anma törenine, Kaymakam Ali Yilmaz, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Biçer, Belediye Baskani Çetin Akin, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Halim Karaer, Ilçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, sehit aileleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Saat 09:05'te sirenlerin çalmasiyla ilçenin en islek noktalarinda vatandaslar saygi durusunda bulundu. Sürücüler araçlarindan inerek saygi durusuna katildi.

- Saruhanli'da zeytin hasadi 09.05'te durdu

Saruhanli ilçesinde bahçede zeytin hasadi yapan isçiler, saat 09.05'te islerine ara verip, saygi durusunda bulundu.

Isçiler, Atatürk'ü anmak için tören alanina gitmeye gerek olmadigini savunarak, "Atatürk, her yerde her zaman anilabilir. Çünkü Atatürk'ü kalbimizde yasatiyoruz." dedi.

- Sarigöl

Sarigöl’de Hükümet Konagi önünde tören düzenlendi .Kaymakam Ali Arikan, Sarigöl Belediye Baskani Necati Selçuk ve protokol üyelerinin katildigi törende siren çalmasiyla saygi durusu yapildi, Istiklal Marsi okundu, bayraklar yariya indirildi.

Sarigöl Mimar Sinan Ilkokulu sinif ögretmeni Ali Senyigit ve ögrenciler tarafindan olusturulan Atatürk Kösesi, katilimcilarin begenisini kazandi.

- Demirci

Demirci'de Atatürk anitina çelenk sunumunun yapilmasinin ardindan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde program düzenlendi.

Kaymakam Adem Kaya, Belediye Baskani Selami Selçuk, kurum amirleri, ögretmenler ve vatandaslarin katildigi programda ögrenciler tarafindan siirler okundu, Atatürk Oratoryosu ve Bir Ömrün Hikayesi isimli gösteriler sergilendi.

- Kula

Program Yunus Emre Kent Meydaninda Atatürk Anitina çelenklerin sunulmasi saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi. Etkinlikler Yunus Emre Kültür Merkezinde, Fatih Ortaokulunun hazirladigi program ile devam etti.

Oratoryo, halk oyunu ve türkülerin söylenmesinin ardindan Atatürk konulu kompozisyon, resim, ve siir kategorilerinde dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Kula Kaymakami Kemal Duru kapanis konusmasinda, "Her 10 Kasim'da milletimizin içini bir hüzün kapliyor. Nasil kaplamasin ki? Bizlere bu cennet vatani hediye etti. Vizyonuyla muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikartmayi gündemde tutan ve onun için çalisan büyük bir liderdi." diye konustu.

Programa katilan protokol üyeleri yarismada dereceye giren resimleri inceledi.

Kaynak: AA