Suudi Arabistan, Misir Ve Pakistan'a 3'Er Milyar Dolar Mevduat Yatirdi

Suudi Arabistan, Misir ve Pakistan'a 3'er milyar dolar mevduat yatirildigini duyurdu.

Suudi Arabistan haber ajansi SPA'nin Maliye Bakanligindan aktardigi açiklamada, "Krallik, pandemi sürecinde ihtiyaç duyan ülkelere döviz rezervlerini destekleyen önde gelen ülkelerden sayilir." ifadesi kullandi.

Açiklamada, Suudi Arabistan'in Misir Merkez Bankasina 3 milyar dolar degerinde bir mevduat sagladigi, önceki 2,3 milyar dolarlik mevduatin ödeme süresinin de uzatildigi kaydedildi.

Misir Merkez Bankasinin verilerinde, Suudi Arabistan'in bankada mart ayi sonuna kadar 5,5 milyar dolara ulasan uzun vadeli mevduatlari oldugu açiklandi.

Daha fazla ayrintiya yer verilmeyen açiklamada, Suudi Arabistan'in Pakistan'in ödemeler dengesini desteklemek için de saglanan 1,2 milyar dolarlik ticaret finansmani ile Pakistan Merkez Bankasina 3 milyar dolar sundugu ifade edildi.

Ayrica, Bakanliktan yapilan açiklamada, toplam 9,5 milyar dolara ulasan bu yurt disina saglanan kolayliklarin, Uluslararasi Para Fonu'ndan (IMF) Suudi Arabistan'a son zamanlarda tahsis edilen özel çekme haklarinin yaklasik yüzde 70'ine es deger oldugu belirtildi.

Kaynak: AA