Kaspersky, 'Düsük Bütçeli' Güvenlik Merkezini Baslatti

Kaspersky, "Kaspersky Cybersecurity On a Budget" ile küçük isletmelerin kuruluslarinin güvenligini hizla iyilestirmelerine yardimci olacak ipuçlari sunuyor.

Kaspersky'den yapilan açiklamaya göre, sirketin "How small businesses got through 2020-2021: Budget cuts, product launches, and new investment priorities" baslikli raporuna göre, Türkiye'deki isletmelerin yüzde 64'ünde son 12 ayda görülen finansal zorluklar, büyük olasilikla kalici hale gelecek. Bu nedenle is liderlerinin neye para harcayacaklarini dikkatlice seçmesi gerekiyor.

Daha fazla arastirma, bu seçimin genellikle siber güvenlik lehine olmadigini gösteriyor. Küçük isletmelerin yüzde 52'si siber tehditlerden korunmanin önemini fark etseler de siber güvenlik iyilestirmeleri için finansman bulmakta zorlaniyor. Kaspersky Cybersecurity On a Budget, bu tür sirketler için bu boslugu doldurmak veya bütçelerini asmadan siber güvenlik hazirliklarini kontrol etmeye tesvik etmek için hazirlandi.

Platformda genel tavsiyelere ek olarak, belirli is ihtiyaçlari için yönergeler de mevcut bulunuyor. Örnegin, bir sirket saglik sektöründe faaliyet gösteriyorsa fikri mülkiyetle çalisiyorsa veya serbest çalisanlari ise aliyorsa bu durum, verileri korumak veya yetkililerin gereksinimlerini karsilamak için ekstra eylemler gerektiriyor. Bu "yapilacak isler listesi", kullanicinin tam olarak ihtiyaç duyduklari öneriyi hizli bir sekilde almalarina yardimci olmak için kisa bir soruyu yanitlamasi ve ardindan bir ipucu almasi seklinde etkilesimli bir biçimde saglaniyor.

Tüm tavsiyeler kisa, hizli bir sekilde uygulanabilen, zorlu BT veya siber güvenlik becerileri gerektirmeyen talimatlardan olusuyor. Bu, bir isletme sahibinin veya firmadaki herhangi bir çalisanin sistemi kullanabilecegi anlamina geliyor. Daha derine inmek isteyenler için özel Kaspersky blog sayfalarina baglantilar da öneriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Kurumsal Isletme Baskan Yardimcisi Evgeniya Naumova, "Kaspersky olarak, kuruluslarin temel kurallari izleyerek kisa sürede ve ek kaynaklara ihtiyaç duymadan önemli bir siber koruma düzeyine ulasabileceklerinden eminiz. Küçük bir insaat sirketi, bir kafe ya da bir pazarlama ajansi olsun, platform herkes için çalisiyor. Salgin küçük isletmeleri sert vurdu. Bu nedenle bugün finans ve kaynaklar sinirli olabilir. Bu, okumak için birkaç dakika ve ardindan isinizi korumaya yardimci olacak önerileri uygulamak için birkaç saat ayirmaya yönelik bir çabayi son derece degerli kiliyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA