Hindistan Içisleri Bakani Mishra'nin Oglu Gözaltina Alindi

Hindistan'da, çiftçilerin protesto gösterisinde 8 kisinin ölümü ile baglantili oldugu iddia edilen Içisleri Bakani Ajay Mishra'nin oglu Ashish Mishra gözaltina alindi.

Polis memuru Upendra Agarwal, Mishra'nin "dört çiftçinin ölümüne sebep olan üç araçtan hiçbirinde bulunmadigini kanitlayacak herhangi bir destekleyici kanit sunamamasi" sebebiyle kasabada gün boyu süren sorgulamanin ardindan gözaltina alindigini söyledi.

Polis yetkilileri ayrica siddet olaylarinin yasandigi yerde yerel bir gazetecinin cesedinin bulundugunu kaydetti. Gazetecinin nasil öldürüldügüne dair daha fazla ayrinti verilmedi.

Uttar Prades eyaletine bagli Lakhimpur Kheri kentinde gösterilerde, 4 Ekim'de, Bakan Mishra'nin konvoyundan bir araç çiftçilerin üzerine sürülmüstü.

Olayda, 4’ü çiftçi olmak üzere 8 kisi hayatini kaybederken, çiftçiler, saldirinin arkasinda Içisleri Bakaninin oglu Ashish Mishra’nin oldugunu iddia etmisti.

Çiftçilerden bazilari, ogul Mishra’nin direksiyon basinda oldugunu, bazilari ise soförüne arabayi protestocularin üzerine sürmesini emrettigi iddiasinda bulunmustu.

Hint polisi, olay yerinde bulunan 2 kisinin gözaltina alindigini bildirmis, Içisleri Bakani Ajay Mishra oglu hakkindaki iddialari reddetmisti.

Yeni tarim yasalarinin kaldirilmasini talep eden çiftçiler, eyalete bagli Lakhimpur Kheri bölgesinde bakanlarin bölge ziyaretini protesto etmek için bir araya gelmisti.

Çiftçi sendikalari, ziyaret sirasinda, Içisleri Bakani Ajay Mishra'nin konvoyundan bir aracin yol kenarindaki çiftçilerin üzerine sürüldügünü iddia etmisti.

Kaynak: AA