Bakan Kurum Açiklamasi 'Bu Milletin Ayaga Kalkmasindan, Küllerinden Yeniden Dogmasindan Hep Korktular'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, “Geçtigimiz günlerde ruhsatsiz bir sekilde atik toplayan tesislere yönelik rutin bir denetim oldu. CHP Genel Baskani gitmis atik toplayici kardeslerimizi ziyaret etmis. Konunun atik toplayan emekçilerle ilgisi olmadigini, ruhsatsiz isyerlerine karsi oldugunu bildigi halde ‘Vali tek basina yapamaz, yukaridan emir almistir’ deyip yeni bir yalana sarilmistir. Biz onun kastini çok biliyoruz, milletimiz de çok iyi biliyor” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Bu Milletin Ayaga Kalkmasindan, Küllerinden Yeniden Dogmasindan Hep Korktular'


Bakan Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldigi Konya’da Derbent ve Hüyük ilçelerini ziyaret etti. Bakan Kurum, Hüyük ilçesinde düzenlenen programda halka hitap etti. Kurum, burada yaptigi konusmada, “Bu milletin ayaga kalkmasindan, küllerinden yeniden dogmasindan hep korktular. Her defasinda yeni bir yalanla karsimiza çiktilar. Iste simdi de yeni bir yalan. Geçtigimiz günlerde ruhsatsiz bir sekilde atik toplayan tesislere yönelik rutin bir denetim oldu. CHP Genel Baskani gitmis atik toplayici kardeslerimizi ziyaret etmis. Konunun atik toplayan emekçilerle ilgisi olmadigini, ruhsatsiz isyerlerine karsi oldugunu bildigi halde ‘Vali tek basina yapamaz, yukaridan emir almistir’ deyip yeni bir yalana sarilmistir. Biz onun kastini çok biliyoruz, milletimiz de çok iyi biliyor. Kimse bizim emekçi kardeslerimiz üzerinden siyaset yapmasin, onlari istismara kalkismasin. Emine Erdogan hanimefendinin ifadeleriyle, atik toplayici kardeslerimiz Türkiye’nin en büyük çevre hareketi olan sifir atik projemizin isimsiz kahramanlaridir. Kimse bizimle emekçi kardeslerimiz arasina giremez. Biz her zaman isçinin, emegin, alin terinin yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz” dedi.



“Projemiz tamamlayarak burada bir millet bahçesi olusturacagiz”

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Bakanlik olarak çok büyük projelere imza attiklarini ve atmaya da devam edeceklerini ifade eden Bakan Kurum, ilçede hayata geçirilen projeleri siraladiktan sonra yeni yapilacak projelerden de bahsetti. Bakan Kurum, “Bir, Beysehir Gölü, Tolca-Budak-Kireli mahallelerinde sahil düzenleme projemizi tamamlayarak burada bir millet bahçesi olusturacagiz. Iki, ilçemizde söyle muhtesem bir millet parki daha yakismaz mi? Yakisir. Bunun için de 90 bin metrekare arsa tahsisimizi gerçeklestirdik. Belediyemiz hazirliklara basladi.

Üç, ilçe merkezimizde 5. etap 152 adet toplu konut talebi çalismalarini tamamlayip, çalismalarimizi hizlandiriyoruz. Dört, devam eden cephe iyilestirme projemizin tamamlanmasi için belediyemize ekipman ve yeni finans destegi veriyoruz. Bes, Hüyüklü kardeslerimizin siklikla kullandigi Ilgin Gökçekuyu Mahallesi’yle Hüyük Imrenli Mahallesi arasinda yolun asfaltlama çalismalarina da basliyoruz. Alti, Kireli Mahallesi Arasta Projesi’ni Hüyük’ün tarihi dokusuna, yerel mimarisine uygun sekilde belediyemizle birlikte planliyoruz. Yedi, Çukurkent Tasevler Projesi kapsaminda yapilacak olan sosyal tesisler için maddi destek sagliyoruz. Sekiz, yine ilçemizdeki konut ihtiyacini çok iyi biliyoruz. Bu ihtiyaci gidermek için çalismalarimiza basliyoruz. Ve son olarak da; projesi hazirlanan Beysehir-Hüyük-Kireli Sulama Projesi’nin 2022 yili programina alinmasina yönelik bir talep var, bu konuda da çalismalarimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

(Ibrahim Yetkin - Abdulgani Çiftçi/IHA)
Kaynak: İHA