Kocaeli'de Yilin Ilk 9 Ayinda 94 Proje Hayata Geçirildi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: 'Ilimizde, 2021 yilinda, kamu kurum ve kuruluslari ile belediyeler tarafindan toplam 502 proje uygulanmaktadir. Eylül ayi sonu itibariyla 94 proje tamamlanmistir. Devam eden proje sayisi 305, ihale asamasinda bulunan proje sayisi 46, henüz baslanamayan proje sayisi 55, tasfiye edilen is sayisi ise 2'dir.

Kocaeli'de, bu yilin ilk üç çeyreginde kamu kurum ve kuruluslari ile belediyeler tarafindan 94 proje tamamlandi.

Kocaeli Valiliginden yapilan açiklamaya göre, kamu kaynaklarinin etkin ve verimli bir biçimde kullanilmasi, koordinasyonu gerektirecek hususlarin görüsülerek gerekli tedbirlerin alinmasi amaciyla düzenlenen 2021 yili 3. Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Vali Seddar Yavuz baskanliginda gerçeklestirildi.

Vali Yavuz, 2021 yili yatirimlarinin proje tutar toplaminin 16 milyar 935 milyon lira oldugunu belirterek, Il Yatirim Takip Sistemine girilen verilere göre, kentte bu yil, kamu kurum ve kuruluslari ile belediyeler tarafindan toplam 502 proje uygulanmakta oldugunu söyledi.

Eylül ayi sonu itibariyla 94 projenin tamamlandigini kaydeden Yavuz, "Devam eden proje sayisi 305, ihale asamasinda bulunan proje sayisi 46, henüz baslanamayan proje sayisi 55, tasfiye edilen is sayisi ise 2'dir. 2021 yili yatirimlarinin proje tutari toplami 16 milyar 935 milyon liradir. 2021 yili ödenek toplami ise 5 milyar 217 milyon lira olup, ilk 9 aylik dönem sonuna kadar bu ödenekten yapilan harcama toplami ise 2 milyar 519 milyon liradir." diye konustu.

Yavuz, kamu kaynaklarinin etkin ve verimli bir biçimde kullanilmasi, koordinasyonu gerektirecek hususlarin görüsülerek gerekli tedbirlerin alinmasi amaciyla düzenlenen toplantinin hayirli ve ugurlu olmasini temenni etti.

Yetkililer tarafindan yapilan sunumlarin ardindan koordinasyon gerektiren hususlar görüsülerek, yapimi devam eden projeler hakkinda istisarelerin yapildigi toplantiya, Vali Yardimcisi Abdul Rauf Ulusoy, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ile ilgili kurum temsilcileri katildi.

Kaynak: AA