Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Kandas, Güney Afrikali Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Aysegül Kandas, Güney Afrika'nin Durban kentinde Güney Afrikali is insanlariyla bulustu.

Kandas, Güney Afrika'nin ticaret merkezlerinden Durban kentine düzenledigi ziyaret kapsaminda, ülkenin önde gelen ticaret organizasyonlarindan Minara Ticaret Odasi ve Durban Ticaret Odasi temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüsmelerde 21-22 Ekim'de Istanbul'da düzenlenecek 3. Türkiye-Afrika Is ve Ekonomi Forumu'nun iki ülke arasindaki ticari iliskiler açisindan önemine vurgu yapilarak, ticaret odalarinin kendi is çevrelerinde gerekli duyurulari yapmasi için destek istendi.

Kandas ayrica Türkiye'nin Güney Afrika'daki en büyük yatirimi olan DEFY'nin firin ve çamasir makinesi ürettigi fabrikayi ziyaret etti.

Büyükelçi Kandas, temmuzda yasanan yagmalama olaylarinda önemli ölçüde maddi zarara ugrayan DEFY'ye o dönemde destek olan Güney Afrika Polis Teskilati üst düzey görevlileriyle de görüstü.

Kandas'a ziyaretlerinde, DEFY Üst Yöneticisi Mustafa Soylu, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi Güney Afrika Baskani Ebubekir Salim, TIKA Koordinatörü Mükremin Çakir ile büyükelçilik yetkilileri ve ülkede faaliyet gösteren Türk sirketlerinin temsilcileri eslik etti.???????

Kaynak: AA