ABD'de Kovid-19'A Iliskin Korku Yayan Kisi 15 Ay Hapis Cezasina Mahkum Oldu

NEW YORK – ABD'de bir kisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda yanlis haberler yayarak halkta korku ve panige neden oldugu gerekçesiyle 15 ay hapis cezasina çarptirildi.

ABD Adalet Bakanligi, Teksasli Christopher Charles Perez’in geçen yil Facebook hesabindan, biyolojik silahlarla ilgili yanlis ve uydurma haberler yaydigi ve halkta korku ve panik yarattigi gerekçesiyle iki kez ceza aldigini açikladi.

Perez'in, 15 ay hapis cezasi ve 1000 dolar para cezasi aldigi belirtildi.

40 yasindaki Perez, geçen yil nisan ayinda Facebook üzerinden yayinladigi tehdit mesajinda, Kovid-19'a yakalanmis bir kisiye para karsiliginda San Antonio'da bir süpermarkette satilan ürünleri yalattigini ileri sürmüstü.

Sorusturma sonucunda Perez’in iddia ettigi eylemi gerçeklestirmedigi ortaya çikti.

ABD Federal Sorusturma Bürosunun (FBI) San Antonio yetkilisi Christoper Combs, yaptigi açiklamada, tehdit gerçek olmasa bile Kovid-19'u biyolojik silah olarak kullanmaya çalismanin hukuki sonuçlari oldugunu belirtti.

Combs "Perez, eylemiyle korku ve panik yaratmaya çalisti. Bugün aldigi ceza, suçun ciddiyetini ortaya koyuyor." ifadesini kullandi.

Sorusturma FBI'in Ortak Terörizm Görev Gücü ve Kitle Imha Silahlari personeli tarafindan yürütüldü.

Facebook, dezenformasyon içeren 20 milyondan fazla gönderiyi sildigini ve bu tür gönderileri birden fazla kez yayan 3000 civarinda hesabi kapattigini açiklamisti. ???????

Kaynak: AA