22. Suçikti Siir Aksamlari, 8 Ekim'de Balikesir'de Baslayacak

'BMK Ahmet Kot Kitapligi ziyareti', 'Dursunbey Siir Meclisi', 'Siir Festivalleri Nereye?' baslikli degerlendirme toplantisi ve 'Dünden Yarina Siir' paneli gibi etkinliklerin gerçeklestirilecegi siir aksamlarina, Türkiye'nin farkli illerinden 25 sair katilacak.

Bu yil 22'nci kez gerçeklestirilecek "Suçikti Siir Aksamlari" etkinligi 8 Ekim'de baslayacak.

Balikesir'de 3 gün boyunca sürecek etkinlik, Dursunbey ilçesine bagli Suçikti'da düzenleniyor.

Etkinligin bu yilki sanat yönetmenligini üstlenen Ali Sali, programin, 1999'da Alaeddin Özdenören'in ayni bölgede yasadigi yillarda basladigini belirterek, 2019'a kadar toplam 21 kez siirseverlerle bulustuklarini söyledi.

Gelecek yildan itibaren "Suçikti Siir Aksamlari"nin uluslararasi olacagini aktaran Sali, "Bu yil etkinligin benim açimdan bir baska degeri de Aliya Izzetbegoviç'in cumhurbaskanligi döneminde basbakanlik yapmis Prof. Dr. Cemalettin Latiç'in onur konugu olmasidir. Daha da önemlisi Bosna'nin milli marsi olarak bilinen siirin sairidir ayni zamanda." diye konustu.

"BMK Ahmet Kot Kitapligi ziyareti", "Dursunbey Siir Meclisi", "Siir Festivalleri Nereye?" baslikli degerlendirme toplantisi ve "Dünden Yarina Siir" paneli gibi etkinliklerin gerçeklestirilecegi siir aksamlarina Türkiye'nin farkli illerinden 25 sair katilacak.

Cemalettin Latiç'in onur konugu olacagi etkinlikte, Ahmet Kot, Ali Seyyah, Fatma Sengil Süzer, Hüseyin Akin, Hüseyin Atlansoy, Hüseyin Bektas, Ihsan Deniz, Kamil Ugurlu, Mehmet Ayci, Mehmet Narli, Mehmet S. Fidanci, Meryem Kiliç, Mevlana Idris, Ömer Erinç, Ömer Yalçinova, Resul Tamgüç, Sema Ersöz, Serkan Türk, Sümeyra Yaman, Safak Çelik, Talha Kuru, Vural Kaya, Yasar Bedri Özdemir ve Zeynep Arkan gibi isimler yer alacak.
Kaynak: AA