DSI Genel Müdürü Yildiz, Yusufeli Baraji Ve Yeni Yerlesim Yerinde Incelemelerde Bulundu

Yusufeli Baraji ve HES ile Yusufeli yeni yerlesim yeri degerlendirme ve koordinasyon toplantisi DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz ve Artvin Valisi Yilmaz Doruk’un katilimiyla yapildi.

DSI Genel Müdürü Yildiz, Yusufeli Baraji Ve Yeni Yerlesim Yerinde Incelemelerde Bulundu
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapimi devam eden dünyanin en yüksek 3. Baraji ve baraj insaati nedeniyle sular altinda kalacak olan ilçenin çalismalari devam ediyor. Devlet Su Isleri Genel Müdürü Kaya Yildiz, böyleyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Inceleme önceci Yusufeli Baraji ve HES ile Yusufeli yeni yerlesim yeri degerlendirme ve koordinasyon toplantisi DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz ve Artvin Valisi Yilmaz Doruk’un katilimiyla yapildi.

Artvin Valisi Yilmaz Doruk baskanliginda, Yusufeli Baraji santiye sahasindaki toplanti salonunda yapilan toplantiya, DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, DSI Genel Müdür Yardimcisi Dinçer Aydogan, DSI Barajlar ve HES Daire Baskani Göktug Ilter, HMB Genel Müdürü Yusuf Elitas, Karayollari Genel Müdür Yardimcisi Selahattin Bayramçavus, Karayollari Genel Müdürlügü Sanat Yapilari Daire Baskani Esat Mahmut Partal, Çevre Sehircilik Bakanligi Yapi Isleri Genel Müdürü Banu Asalan, Yapi Isleri Daire Baskani Altan Özmen, TOKI Baskan Yardimcisi Ömer Faruk Karabayir, Ilçe Kaymakami Hüseyin Kaptan, Belediye Baskani Eyüp Ayetkin, Il Genel Meclis Baskani Furkan Çakmak, AK Parti Il Baskani Fatih Tahtali ve diger ilgililer katildi.

Toplanti sonrasi Valimiz Yilmaz Doruk ve DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz ve beraberindeki yetkililer Yusufeli Baraji ve Yusufeli ilçesi yeniden yerlesim yeri sahasini gezerek incelemelerde bulundu.

Ilk olarak Yusufeli Baraji HES insaatinda incelemelerde bulunan Valimiz Yilmaz Doruk, baraj gövdesinde yaptigi açiklamada, barajin temelden 275 metre gövde yüksekligi ile çift egrilikli baraj kategorisinde dünyanin 3’üncü Türkiye’nin ise en yüksek baraji oldugunu söyledi.



Yusufeli Baraji ve HES projesi kapsaminda koordinasyon toplantisi yaptiklarini kaydeden Doruk, "Tamamlanan, devam eden ve yapilacak isler konusunda bir koordinasyon toplantisi yaptik. Ihtiyaçlari tespit ettik. Proje takviminin saglikli yürümesi için yapilmasi gerekenleri etraflica görüstük. Yusufeli Baraji’nin su tutmasi ve yeni yerlesim yerine tasinma sürecinde planlanan hedef takvimimiz var. Çalismalarin bu yönde planlandigi gibi devam ediyor” dedi.

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz ise, Yusufeli Baraji ve HES projesinin ülkemizin devam eden en büyük projelerinden biri oldugunu söyledi.

Yildiz, “Sayin Cumhurbaskanimizin destekleriyle Tarim ve Orman Bakanligi olarak projemiz çok hizli bir sekilde devam ediyoruz. 2012 yilinda baslamis olan ve bugünlere getirdigimiz, sonuna yaklastigimiz, barajimizin meyvelerini almaya baslayacagiz. Dünyanin sinifinda en yüksek 3’üncü baraji olacak Yusufeli Baraji ve HES ülkemizin yüz aki olacak. Çoruh nehri üzerinde hidroelektrik kapasitesi yüksek ve enerji üreten Muratli Borçka, Artvin ve Deriner barajlarimiz var. Faaliyete alindiginda Yusufeli Baraji’mizda bunlara eklenecek. Sunda bitmis haliyle 275 metrelik yükseklige sahip Yusufeli Baraji gövdesinin üzerindeyiz. Ne mutlu ki bu günleri gördük ve yasiyoruz. Su tuttugumuzda da barajimizin faydalarini ülke ekonomimize yansitmis olacagiz” dedi.

Yildiz, bugünkü toplantida proje takvimini ve yol haritasini gözden geçirdiklerini ifade ederek, "Hem baraj imalati, hem de yeni yerlesim yeri insaatlarini gezdik. Incelemelerde bulunduk. Tespitlerimizi yerinde yapip eksiklerimiz varsa gözden geçirecegiz. Hedefe ulasma konusunda çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA