AK Parti Sözcüsü Çelik, MKYK Toplantisina Iliskin Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi (1)

'Yesil kalkinma devri diye ifade edilen süreci, çok güçlü sekilde sahipleniyoruz, partimizdeki bütün birimlerimiz bunu takip edecekler, çalismalarini buna göre gerçeklestirecekler' 'Sifir enerjili bina standardinin yayginlastirilmasi, tarimda gida atigini azaltacak tedbirler alinmasi, geri dönüsümün güçlendirilmesi, orman ve su kaynaklarinin korunmasi ve geri dönüstürülmüs malzemelerin her alanda daha çok kullanimi daha büyük oranda tesvik edilecek ve takip edilecek' 'Türkiye'nin yatirim açisindan güvenilir bir ülke oldugu, dev bir yatirim üssü haline geldigi, dünyanin her tarafinda gözlemlenen bir durumdur. Bundan sonrasinda da hem OSB'lerin sayisinin, istihdamin artmasi, parsellerinin artmasi, buradaki üretimin daha çok artmasi seklinde yeni rakamlara ve yeni rekorlara ulasacagimiz kuskusuzdur'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan vurgulanan "yesil kalkinma devrimini", bir vizyon olarak son derece siki sekilde takip ettiklerini belirterek, "Partimizdeki bütün birimlerimiz bunu takip edecekler ve çalismalarini buna göre gerçeklestirecekler." dedi.

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantisi devam ederken basin toplantisi düzenledi.

Terörle mücadelede sehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Çelik, ailelerine ve yakinlarina bassagligi dileklerini iletti. Çelik, evlat nöbetindeki Diyarbakir annelerine, MKYK üyeleri adina selamlarini ileterek, "Insallah hepsinin evlatlarina tek tek kavustugu günleri görmeyi diliyoruz." dedi.

Terörle mücadele operasyonlarinin hiz kesmeden devam ettigini hatirlatan Çelik, "Türkiye'nin bütünlügüne, demokrasisine, hukuk devletine ve anayasal düzenine dönük bu saldirilara karsi en güçlü mücadeleyi vermeye devam edecegiz." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan'in, cumartesi günü Adana'ya ziyarette bulunacagini belirten Ömer Çelik, ilde pek çok açilisin yapilacagini bildirdi.

Kovid-19 salgini dönemine ragmen, bütün dünya kapaliyken, her sey askiya alinmisken bile Türkiye'de açilislarin ne kadar kapsamli sekilde devam ettiginin görüldügünü vurgulayan Çelik, son dönemde, "AK Parti döneminde ülkede fabrikalar kurulmadigi" seklinde elestiriler geldigini hatirlatti.

Ömer Çelik, "Maalesef bir yalan siyaseti yine devreye sokulmus durumda, zannediyorlar ki yalan siyasetini çok tekrar edersek gerçek olur ama Cumhurbaskanimizin katildigi bütün törenlerde yapilan açilislar her seferinde bu yalan siyasetini bastan asagiya çökertiyor. Dolayisiyla, Ankara'nin disina çikmayan, Organize Sanayi bölgelerini gezmeyen zevatin herhangi bir sekilde degerlendirmesinin dogru oldugunu düsünmek söz konusu degil." diye konustu.

Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yapilan yatirimlari anlatan Çelik, Cumhurbaskani Erdogan'in, her ziyaretinde gerçeklestirdigi açilislarin, "fabrikalarin açilmadigi, yatirimin yapilmadigi ve yatirimlarin durdugu" seklindeki yalan siyasetini çökerten en güçlü tez oldugunu belirtti.

Türkiye'nin her tarafindaki yatirimlari yakin sekilde takip ettiklerini, herhangi bir aksaklik yasanmadigini aktaran Ömer Çelik, "Türkiye'nin yatirim açisindan güvenilir bir ülke oldugu, dev bir yatirim üssü haline geldigi, dünyanin her tarafinda gözlemlenen bir durumdur. Bundan sonrasinda da hem OSB'lerin sayisinin, istihdamin artmasi, parsellerinin artmasi, buradaki üretimin daha çok artmasi seklinde yeni rakamlara ve yeni rekorlara ulasacagimiz kuskusuzdur." dedi.

- Paris Iklim Anlasmasi

AK Parti'li Ömer Çelik, çevre ile ilgili düzenlemeleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmasi beklenen Paris Iklim Anlasmasini da degerlendirdi.

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Meclis konusmasinda alti çizilen "yesil kalkinma devrimini", bir vizyon olarak son derece siki takip ettiklerini ifade eden Çelik, bu konulari MYK ve MKYK toplantilarinda da kapsamli sekilde ele aldiklarini aktardi. Ömer Çelik, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimiz hem BM konusmasinda Paris Iklim Degisikligi anlasmasina dönük yaptigi atifla, hem Meclis'in açilisinda bu yesil kalkinma devrimi vizyonuna dönük yaptigi degerlendirme ile aslinda dünyada pek çok yerde söylem düzeyinde olan bir süreci, Türkiye'nin bir vizyona dönüstürdügünü net bir sekilde ortaya koymus oldu. Yesil kalkinma devri diye ifade edilen süreci çok güçlü bir sekilde sahipleniyoruz, partimizdeki bütün birimlerimiz bunu takip edecekler ve çalismalarini buna göre gerçeklestirecekler."

Bu kapsamda, yenilenebilir enerji kaynaklarinin üretilmesi, düsük emisyonlu ve temiz üretim tekniklerinin agirlikli uygulanmasinin tesvik edilecegini söyleyen Çelik, ulastirmada, demir yolu ve deniz yolunun yük ve yolcu tasimaciligindaki payinin artirilmasinin önemli oldugunu, elektrikli ve hibrit araç kullaniminin oraninin artirilmasinin gündeme alinacagini anlatti.

Çelik, "Sifir enerjili bina standardinin yayginlastirilmasi, tarimda gida atigini azaltacak tedbirler alinmasi, geri dönüsümün güçlendirilmesi, orman ve su kaynaklarinin korunmasi ve geri dönüstürülmüs malzemelerin her alanda daha çok kullanimi, daha büyük oranda tesvik edilecek ve takip edilecektir." diye konustu.

(Sürecek)
Kaynak: AA