AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Mavi Vatanda Her Türlü Bedeli Öderiz, Her Türlü Mücadeleyi Veririz'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yunanistan ve Rum kesiminin Ege ve Dogu Akdeniz’ de maksimalist anlayistan vazgeçmesi gerekiyor. Ege’yi kendi gölü zanneden siyasetin varacagi hiçbir yer yoktur Mavi vatan bizim kirmizi çizgimiz anavatanin ayrilmaz bir parçasidir. Burada tartisilmasi gereken Yunanistan’in silahlandirmamasi gereken adalari silahlandirmasidir. Mavi vatanda her türlü bedeli öderiz, her türlü mücadeleyi veririz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Mavi Vatanda Her Türlü Bedeli Öderiz, Her Türlü Mücadeleyi Veririz'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Baskanliginda gerçeklesen Merkez Karar Yönetim Kurulu ( MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) toplantilari devam ederken gündeme dair açiklamalarda bulundu.

Terörle mücadele operasyonlarinin hiz kesmeden devam ettigini ifade eden Çelik, saldirilara karsi en büyük mücadelenin verilecegini kaydetti.

Devam eden operasyonlarin etkili bir sekilde sürdügünü söyleyen Çelik, “Teröre geçit vermeyecek bölge halklarinin gelecegini koruyacak bu güçlü mücadeleyi vermeye devam edecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in cumartesi günü Adana’ya bir ziyaret gerçeklestirecegini söyleyen Çelik, Adana’da tamamlanan pek çok yatirimin da açilisinin gerçeklesecegini kaydetti.



“Yapilan açilislar bu yalan siyasetini çökertiyor”

Dünyanin pek çok yerinde pandeminin olumsuz etkileri sürerken Türkiye’de yatirimlarin devam ettigini belirten Çelik, “Hiçbir iyi niyete dayandigini düsünmedigimiz seklinde AK Parti döneminde fabrikalar kurulmadi diyerek yalan siyaseti yapiliyor. Yapilan açilislar bu yalan siyasetini çökertiyor. Ankara disina çikmayanlarin herhangi bir degerlendirmesinin dogru oldugunu düsünmek dogru degil. 2020-21 yillari arasinda toplam kayitli istihdamimiz daha fazla bir sekilde artmistir. Bu artisla birlikte sanayi kayitli istihdami 4 milyon 671 bini geçmistir. Türkiye’de OSB sayisi 325’ ulasmistir. Buradaki toplam istihdam da büyük bir basari 2 milyon 130 bin kisiye ulasmistir. Pandemi sürecine ragmen OSB elektrik kullanim ihtiyaci buradaki çalisma ve üretimin ne kadar güçlü oldugunu gösteriyor. Bunlar yalan siyasetini çökerten en güçlü tez, en güçlü argümandir” dedi.

Türkiye’nin yatirim açisindan güvenli bir ülke oldugunu, yatirim üssü haline geldiginin dünyanin her yerinde gözlemlenen bir durum oldugunu belirten Çelik, “Pandemi bir kez daha gösterdi, insanligin geldigi asamada ortaya koyulan çilgin yarislar, insani yok edecek, gezegeni yok edecek sonuç dogurabiliyor. Yesil kalkinma devrimini bir vizyon olarak siki bir sekilde takip ettigimizi ifade etmek isterim. Cumhurbaskanimiz BM konusmasinda Paris Iklim Degisikligi anlasmasina yaptigi atif ve meclis açilis konusmasinda Türkiye’nin bu isi vizyona dönüstürdügünü net sekilde belirtmis oldu” ifadelerini kullandi.

“Yesil kalkinma Devrimi diye ifade edilen süreci güçlü bir sekilde sahipleniyoruz”

Yesil Kalkinma Devrimi meselesinin herhangi bir partinin degil partiler üstü sahiplenme gerektiren milli biz vizyon olarak ele alinmasini, sahiplenilmesini gerektigini ifade eden Çelik, “Buradaki yesil mutabakat dünyamizi da ülkemizi de yakindan ilgilendiriyor. Insan kendi eliyle kader arkadasimiz olan dogayi yok ediyor. Yesil kalkinma Devrimi diye ifade edilen süreci güçlü bir sekilde sahipleniyoruz. Ulastirmada demir ve denizyolunun payinin artirilmasi önemlidir. Sifir enerjili bina yayginlastirilmasi Tarimda gida atigini azaltacak tedbirler alinmasi, geri dönüsümün güçlendirilmesi orman ve su kaynaklarinin korunmasi geri dönüsen ürünlerin her alanda kullanilmasi tesvik edilecektir. Iklim degisikligi bir vakadir. Bütün devletler açisindan riskler olusturuyor. Meteorolojik hadislere karsi erken uyari sistemi kurulmasi bunlarin basinda geliyor” dedi.



“Suriye’de kalici baris olmali”

Önemli gündem konularinda birinin Suriye’deki hadiseler oldugunu ifade eden Çelik, Suriye’deki gelismelerin yakindan takip edildigini belirterek, “Idlib ve Suriye’nin diger bölgelerinden kalici olmasini arzu etigimiz baris ve istikrarin korunmasina son derece önem veriyoruz. Cumhurbaskanimizin Soçi’de yaptigi görüsme bu bakimdan önemlidir. Bizim açimizdan Suriye’de kalici çözüm için siyasi çözüm esastir. Bu siyasi çözümün zeminini korunmasi için Idlib dahil diger bölgelerde istikrarin saglanmasi söz konusu. Firat’in Dogusundaki terörle mücadele bununla entegredir. Idlib’te ateskes ihlallerini, sivillere dönük saldirilari yakindan takip ediyoruz. Biz kendi dis politikamiz açisindan konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“DEAS’a en çok ideolojik mühimmat saglayan seyin Islam karsitligi oldugunu görüyoruz”

Fransa’daki Bayrak provokasyonuna iliskin konusan Çelik, ”Dünyanin çesitli yerlerindeki nefret ve Islam düsmanligi partimizin gündemindedir. Nefret suçlari, Islamafobi, Islam düsmanligi gibi konularda yapilan faaliyetleri takip ediyoruz. Son olarak Galatarasay- Marsilya maçinca Bozkurtlarin nefret suçu isleyen olaylar çikardigina dair bir iktidar milletvekili bir iddiada bulundu. Marsilya degerli taraftarlarini hiçbir sekilde suçlamadan Marsilya tribünleri içinde bir gurubun nefret suçu isleyen pankartlar açtigi çok net bir sekilde görülmüstür. Bu olaylar karsisinda Galatarasay taraftarlari son derece olgun bir davranis sergileyip dozunda cevaplar vermistir. Nefret suçu isleyenlerin haddini asmalari sebebiyle vatandaslarimizin hakli olarak tepki göstermistir. Sürekli Türklerin ve Müslümanlarin suçlanmasiyla karsi karsiya kaliyoruz. Fransa’da Içisleri Bakani kaç tane cami kapattigi ile övünüyor. 89 caminin 3’te birinin denetlendigini 6 caminin kapandigini yeni cami yapilmasina müsaade etmedigini anlatiyor. Kullandigi söylem basindan itibaren ayrilikçi bir söylem olarak degerlendiriyoruz. DEAS gibi terör örgütü ile fiziki mücadelenin yani sira Ideolojik mücadele de önemlidir. DEAS’a en çok ideolojik mühimmat saglayan seyin Islam karsitligi oldugunu görüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Cezayir halki onurlu bir millettir”

Fransa Cezayir gerginligine iliskin konusan Çelik, “Macron tarafindan yapilan açiklamayi degerlendirmek gerekiyor. Cezayir halkina dönük açiklamalar yapiyor. Cezayir Devleti de hakli olarak sömürgeci geçmisi ile yüzlesmesi gerektigini ifade ediyor. Macron Osmanliya atif yaparak Türkiye’yi suçluyor, Türkiye’nin Cezayir’in siyasi hafizasini manipüle ettigini söylüyor. Bir ülkeyle ilgili açiklama yapacaksaniz Cumhurbaskanimizi, Osmanli devletini niçin isin içine karistiriyorsunuz. Yine Fransiz sömürgeciliginden önce Cezayir’de bir devlet var miydi diyor. Cezayir halki onurlu bir millettir” diye konustu.



"Bizim herhangi sekilde isgalci ve yayilmaci bir politikamiz yoktur"

Akdeniz’deki son durumu degerlendiren Çelik sunlari söyledi:

"Yunanistan ve Rum kesiminin Ege ve Dogu Akdeniz’ de maksimalist anlayistan vazgeçmesi gerekiyor Ege’yi kendi gölü zanneden siyasetin varacagi hiçbir yer yoktur Mavi Vatan bizim kirmizi çizgimiz anavatanin ayrilmaz bir parçasidir. Burada tartisilmasi gereken Yunanistan’in silahlandirmamasi gereken adalari silahlandirmasidir. Mavi vatanda her türlü bedeli öderiz, her türlü mücadeleyi veririz. Kendi halklarinin refahindan çok kendi kaynaklarini baska ülkelerin silah sanayini güçlendirmek için kullaniyorlar. Bizim herhangi sekilde isgalci ve yayilmaci bir politikamiz yoktur."
Kaynak: İHA