Güder, Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla ilçe merkezi ve köylerde görev yapan din görevlileri ve imamlarla bir araya gelerek, yeni emekli olan imamlara hediye takdiminde bulundu.

"Yüz agartacak hizmetler ortaya koyduk”
Battalgazi Ilçe Müftülügü olarak yüz agartacak hizmetler imza attiklarini belirten Battalgazi Ilçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, “Battalgazi’de sahada hizmet yürüten arkadaslarimizdan çok memnunuz. Hem cami hizmetleri hem de sahada sosyal hizmetler anlaminda çok iyi hizmetler ortaya koydular. Gençlik faaliyetleri, ailelere yönelik faaliyetleri ve Türkiye ile Dünya’ya yönelik bizlere gelen çagrilara arkadaslarimiz durmadan yorulmadan bu hizmetlere kostular. Hep birlikte yüz agartacak çalismalara ve hizmetlere imza attik. Allah onlardan razi olsun. Bugünde bizleri unutmayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder beyefendiye tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.
"Baskanimiza tesekkürlerimizi sunuyorum"
Düzenlenen programdan ötürü Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini ileten Malatya Il Müftüsü Veysel Isildar, “24 saat nöbette bekleyen bir hizmet anlayisi ile tüm din görevlilerimizin haftasi kutlu olsun. Hem niyetimizle hem de davranislarimizla hepimiz Allah’a söz vermis durumdayiz. Insallah Cenab-i Hak bunun mükafatini fazlasiyla verecektir. Bugün bizleri bu güzel ortamda konuk eden Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerimizi sunuyor, görevinde basarilar diliyorum" dedi.
"Bu görevler icra olunamaz”
Gönül atesinde pisirilmeyen hiçbir sözün kiymetinin olmayacagini belirten Belediye Baskani Osman Güder, “Hepinizin gününüzü ve haftanizi tebrik ediyorum. Bu meslekler her seyden önce gönül, sevda, fedakarlik isidir. Hakk’in rizasi gözetilmeden bu görevler icra olunamaz. Bende Imam Hatip Lisesi mezunuyum. Görevimizin kutsiyetini çok iyi biliyorum, sizlerde benden daha iyi biliyorsunuz. Bu görevler ücret karsiligi yapilacak isler degil. Namaz kildirmak için cemaatinin önüne geçen her kardesim sadece o namazin degil, arkasinda saf tutan insanlarin diger sikintilarini, dertlerini de üstleniyor demektir. Namaz kildirmakla din görevlisi kardesimin sorumlulugu bitmiyor, bilakis hayata karsi diger sorumluluklar da basliyor. Mahalledeki magdurlar, aileler arasindaki sorunlar, gençlerin yasadigi sikinti ve bunalimlar, herkesten önce o mahallenin cami görevlisinin mesguliyet alanina girer. Imam kardesim cemaatiyle hemhal olmali, onlara dert ortakligi etmeli. Nasil imame tespihin tanelerini bir arada tutuyorsa imam kardeslerimiz mahallesini, müftülerimiz de ilini ve ilçesini bir arada tutmalidir. O imame koptugu anda tespih dagilir. Iste dagilmamasi için bunu basarmamiz lazim. Rabbime sonsuz hamd olsun ki geçmiste ekilen tohumlar bugün yeserdi. Yeseren tohumlarin içerisinde dik bir basak yetisti. O basakta Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’dir. Cumhurun baskani millet ile bütünlesti, milletiyle özdeslesti. Son günlerde Diyanet Isleri Baskanligimiza ve sizlere yapilan saldirilari da kiniyorum. Recep Tayyip Erdogan’in bu ülkeyi ileriye tasima adina nasil bir sorumlulugu varsa buradaki her bir kardesimin, her bir agabeyimin ondan daha fazla sorumlulugu vardir. Bugün sahip oldugumuz makamlarin kiymeti bilinmesi gerekli. Tekrar haftanizi tebrik ediyorum” dedi.
"Battalgazi’de sözümüzü yere düsürmediniz”
Din görevlilerinin haftasini kutlayan Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdul Kadir Duran ise, “Battalgazi Kaymakam’i olarak daha önce ilçemizde imam arkadaslarimizla 4-5 sefer bir araya gelmistik. Bizlerinde içinde oldugu sosyal sorumluluk projelerinde arkadaslarimiz ve ilçe müftümüz güzel sonuçlar elde ettiler. Sözümüzü yere düsürmediniz. Özellikle Suriyeli vatandaslarimiz için baslatilan kerpiç ev projesinde büyük basari saglandi ve 15-16 ev parasi bulan arkadasimiz bile olmustu. Bu vesile ile tüm imam arkadaslarimizi tebrik ederim. Bugün bizleri bir araya getiren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e, il ve ilçe müftümüze tesekkür ediyorum. Haftaniz kutlu olsun” diye konustu.
Program sonunda Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdul Kadir Duran ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, yeni emekli olan imamlara plaket ve hediye takdiminde bulundu.
