Esenyurt Belediyesi'nden Hayvan Haklarini Koruyacak Zabita Ekibi

Esenyurt Belediyesi, 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü’nde hayvan haklarinin korunmasi konusunda farkindalik etkinligi düzenledi. Etkinlige katilan Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, bu anlamli günde hayvan haklarina yönelik çalisma yürütecek olan özel zabita ekibinin çalisma startini verdi.

Esenyurt Belediyesi'nden Hayvan Haklarini Koruyacak Zabita Ekibi
Esenyurt Belediyesi, 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü kapsaminda hayvanlarin yasam haklari konusunda farkindalik etkinligi düzenledi.

Veteriner Isleri Müdürlügü Modern Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlige Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Belediye Baskan Yardimcisi Halis Simsek, belediye birim müdürleri ve yüzlerce Esenyurtlu çocuk katildi.

Çevre duyarliligi ve hayvanlari koruma bilinci olusturmak amaciyla gerçeklestirilen etkinlikte, “Hayvanlar, hayatimizin bir parçasidir”, “Terk edilmek tüm canlilara ayni aciyi verir”, “Sen de dünyamizi paylastigimiz sevimli dostlarimizi beslemek ister misin?” yazili pankartlar dikkat çekti. Esenyurtlu çocuklar ögretmenleri ile birlikte ziyaret ettikleri modern hayvan barinaginda müzik esliginde dans ederek hem eglendi hem de barinagi gezerek farkli hayvanlari yakindan görme firsati buldu.

“Sadece hayvan haklari, hayvanlar ile ilgili çalisma yapacak bir zabita olacak”

Yeryüzünde bütün canlilarin yasama hakki oldugunu ve insanlarin önemli görevlerinden bir tanesinin de hayvan haklarini korumak oldugunu vurgulayan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Bu dünya sadece insanlara ait bir yer degil. Sadece insanlarin yasadigi durumda da bu dengede kalmasi mümkün degil. Dünya üzerindeki bütün canlilarin yasama hakki var. Bu güzellik de ancak öyle ortaya çikiyor, dolayisiyla hayvan haklarini korumak, o dengeyi saglamak da biz insanlarin önemli görevlerinden bir tanesi. Belediye olarak tabi bunu ancak bunu icra edebiliriz. Biz de arkadaslarimizla beraber göreve geldigimizden beri hayvanlarin yasamis oldugu beslenme, barinma ve siddet sorunlarina dair birçok çalisma yapildi. Hayvanlarin sahiplendirilmesi için ve diger saglik sorunlarinin giderilmesi için çalismalar yapildi. Bunun daha yerinden incelenmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi için de arkadaslarimiz bir zabita birimi olusturdu. Bu, sadece hayvan haklari ve hayvanlar ile ilgili çalisma yapacak bir zabita olacak. Hukuk çerçevesinde haklarinin korunmasi saglanacak. Onlarin daha saglikli, huzurlu olmasi için çalisma yürütecekler” dedi.

Kaynak: İHA