Uyarilar Dikkate Alinmadi Dere Yataklari Ve Kanallar Yine Çöplerle Doldu

MASKI Genel Müdürlügü, yagisli havalarda taskin meydana gelmemesi için Yunusemre ve Sehzadeler ilçesindeki dere yataklari ve menfezlerde kapsamli temizlik çalismasi gerçeklestirdi. Daha önce de defalarca uyarilmasina ve temizlik yapilmasina ragmen MASKI yetkilileri çöplerle dolan dere yataklari ve kanallara çöp atilmamasi konusunda vatandaslari yeniden uyardi.

Uyarilar Dikkate Alinmadi Dere Yataklari Ve Kanallar Yine Çöplerle Doldu
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, yürüttügü çalismalar ile yagisli havalarda yasanabilecek olumsuz durumlara son veriyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Yunusemre ve Sehzadeler ilçesindeki derelerde genis kapsamli bir çalisma yapildi. Çalisma kapsaminda, Sehzadeler ilçesine bagli Kuslubahçe mahallesindeki Tabak deresinin bir bölümü ile ayni mahallede bulunan Çaybasi deresinde temizlik, Yunusemre ilçesinde bulunan Haydar deresinin Lalapasa ve Kaynak mahallesinden geçen bölümünde temizlik, Üzümbag ve Kazan derelerinin Bati Kisladan geçen bölümünde temizlik, Bozköy Deresinin Yunusemre/Uncubozköy, Laleli, Güzelyurt ve Cumhuriyet Mahallelerinden geçen bölümlerinde temizlik çalismasi ile DSI Sulama kanalinin Yunusemre/Atatürk, Barbaros, M.Fevzi Çakmak ile Sehzadeler/Turgut Özal, Nurlupinar Mahallelerinden geçen bölümlerinde yer alan köprü ve menfez geçislerinde biriken malzemelerin temizlikleri gerçeklestirildi.

Ayrica Sehzadeler ilçesine bagli Adnan Menderes mahallesi Kirtik küme evlerinden geçen Kirtik Deresi üzerinde bulunan tersip bentlerinde nakliyeli temizlik çalismasi gerçeklestirildi.

Sadece bu temizlik çalismasinda 283 kamyon malzeme çikarildi.

“Atilan çöplerin zararini hepimiz çekiyoruz”

Il genelindeki dereler ve su kanallarinin sorumsuzca atilan çöpler nedeniyle tikandigini ve büyük tehlike olusturdugunu söyleyen MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Manisa’da yagisli havalarda meydana gelebilecek taskinlarin önüne geçmek amaciyla idare olarak durmadan dere temizlik ve islah çalismalarimizi sürdürüyoruz. Temizlik çalismalarinda karsilastigimiz manzaralar hiç iç açici degil. Dere yataklari ve yagmur suyu kanallari bilinçsiz vatandaslar tarafindan çöplük gibi kullaniliyor. Bu durum hem çevre hem de insan sagligi açisindan büyük tehlike olusturuyor. Vatandaslarimizdan istegimiz, dere yataklarini çöp olarak kullanmayalim. Temizlik esnasinda ekiplerimizin çalismalarindan yatak, koltuk, envai çesit futbol topu, pet sise, damacana, buzdolabi, evsel atik, çuvallar ve molozlar yani akliniza gelen her sey çikti. Yüzlerce kamyon zararli madde çikardik. Vatandaslarimizi bu konuda bilinçli olmaya çagiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA