Londra Filarmoni Orkestrasi, AKM'de Müzikseverlerle Bir Araya Geldi

Yogun ilginin yasandigi konserde, Robin Ticciatti'nin yönetiminde izleyicilerinin karsisina çikan topluluk, ilk eser olarak Ali Ekber Çiçek'in 'Haydar Haydar' türküsünü yorumladi Konseri izleyen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: 'Bu aksam Londra Filarmoni, ününe uygun bir performans gerçeklestirdi. Seyircilerimizle beraber hem Londra Filarmoni Orkestrasi'nin etkili performansini hem de AKM'nin yüzde yüz sonuç veren akustigini test etmis olduk. Bu açidan çok keyifli bir aksamdi'

Bu yil ilk kez Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan düzenlenen "Beyoglu Kültür Festivali" kapsaminda dünyanin en iyi orkestralarindan biri olan Londra Filarmoni Orkestrasi, Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldi.

Istanbul'da sanatseverlerle bir araya gelen orkestra, 96 kisilik dev kadrosuyla konserde özel bir repertuvari seslendirdi.

Yogun ilginin yasandigi konserde, Robin Ticciatti'nin yönetiminde izleyicilerinin karsisina çikan topluluk, ilk eser olarak Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" türküsünü yorumladi.

Konseri izleyen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Bu aksam Londra Filarmoni, ününe uygun bir performans gerçeklestirdi. Seyircilerimizle beraber hem Londra Filarmoni Orkestrasi'nin etkili performansini hem de AKM'nin yüzde yüz sonuç veren akustigini test etmis olduk. Bu açidan çok keyifli bir aksamdi." dedi.

Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Konser Salonu'nda (CSO) dün aksam da konser veren orkestranin, hem AKM'yi hem de CSO'nun akustigini, mimarini ve dizaynini çok begendiklerini aktaran Ersoy, sunlari kaydetti:

"Biliyorsunuz Londra Filarmoni, dünyanin sayili konser salonunda çaliyor ve bu anlamda da AKM'nin ve CSO'nun dünyada en iyi çaldiklari konser salonu oldugunu söylediler. Bu da bizi ayrica mutlu etti. Insallah bundan sonra Istanbul ve Ankara'da yasayan vatandaslarimiz bu tarz etkinliklerle, pandeminin etkisinin biraz daha azalmasiyla daha çok bulusacaklar. Özellikle ilkbahara dogru uluslararasi marka etkinlikleri, kurumlari hem Istanbul'a hem Ankara'ya getirmeye devam edecegiz."

Bakan Ersoy, AKM'nin Beyoglu Kültür Yolu projesinin son halkasi oldugunu hatirlatarak, "3 yildir üzerinde durdugumuz bir projeydi. Su an hizli bir sekilde hayata geçiriyoruz. Önce yatirimlari tamamladik, hem restorasyonlari hem renovasyonlari yaptik. Buraya sadece bir bina olarak bakmamak lazim. Burasi konsept bir tasarim. 7 gün, 24 saat yasayacak sekilde tasarlandi. Içini de hizli bir sekilde dolduruyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA