Türk Diyanet Vakif-Sen Baskani Ünal Açiklamasi 'Bizim Isimiz Siyaset Degildir'

'Diyanet Isleri Baskanligimiz, laiklik ilkesi dogrultusunda bütün siyasi görüs ve düsünüslerin disinda herkesin ve her kesimin hocasi olarak bu millete yüce din Islam'i anlatan, ögreten bir kurumdur'.

Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskani Nuri Ünal, Diyanet Isleri Baskanliginin laiklik ilkesi dogrultusunda bütün siyasi görüs ve düsünüslerin disinda herkesin ve her kesimin hocasi olarak millete yüce din Islam'i anlatan, ögreten bir kurum oldugunu belirterek, "Bizim isimiz siyaset degildir." dedi.

Kent Meydani Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen Türk Diyanet Vakif-Sen Karabük-Bartin Subesi 7. Olagan Genel Kurulu'nda bir konusma yapan Ünal, kamu çalisani olarak görevlerinin millete hizmet etmek oldugunu söyledi.

Ünal, Diyanet çalisani olarak milletin önünde olduklari için zor bir is yaptiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Kendi derdini birakip baskasinin derdiyle dertlenerek zor bir is yapiyoruz. Dün, Diyanet Isleri Baskanligimiza ve çalisanlarina çesitli kesimlerden bazi saldirilar olduguna özellikle sosyal medya vasitasiyla sahit oluyoruz. Diyanet Isleri Baskanligimiz, 3 Mart 1924'te devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan kurulmus ve bizlere emanet edilmis ülkemizin en güzide kurumlarindan biridir. Görevi de bellidir.

Anayasa'mizin 136. maddesinde ifadesini bulan, toplumu din konusunda aydinlatmak gibi özel ve önemli bir görevi icra etmektedir. Diyanet Isleri Baskanligimiz herkesin kurumudur. Diyanet Isleri Baskanligimiz, laiklik ilkesi dogrultusunda bütün siyasi görüs ve düsünüslerin disinda herkesin ve her kesimin hocasi olarak bu millete yüce din Islam'i anlatan, ögreten bir kurumdur. Bizim isimiz siyaset degildir. Bizim isimiz; bu millete Kur'an ögretmektir, bu millete yüce din Islam'i anlatmaktir. Birileri bundan rahatsiz oluyor."

Yanlislari kendilerine yakisan bir üslupla kirmadan, dökmeden ve yikmadan söylemeye devam edeceklerini dile getiren Ünal, "Sunu biliyoruz, içimizden ve disimizdan bu ülkenin, bu milletin, bu devletin ve su anda bu ülkeyi yöneten iradenin, bir sürü düsmani var. Bizi bogmaya çalisiyorlar." dedi.

Ünal, 10 büyükelçinin Osman Kavala açiklamasina deginerek, "10 kendini bilmez adam çikti buradaki bir mahkemenin isine karisiyor. Allah'a sükürler olsun bu ülkeyi yöneten irade de o dik durusuyla bunu bertaraf etti. Bu da önemli bir gelismedir. Bizim bir olmaktan, beraber olmaktan, diri olmaktan baska sansimiz yok." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan yapilan genel kurulda, mevcut baskan Nihat Kaplan yeniden Türk Diyanet Vakif-Sen Karabük-Bartin Sube Baskani seçildi.

Genel kurula, AK Parti Karabük Il Baskani Ismail Altinöz, Karabük Barosu Baskani Emrah Köklü, AK Parti Karabük Il Kadin Kollari Baskani Saime Öksüzoglu, Türkiye Emekliler Dernegi (TÜED) Karabük Sube Baskani Celal Bulut ve üyeler katildi.
Kaynak: AA