At Yarislarinda 83'Üncü Cumhurbaskanligi Kosusu Ve 41'Inci Cumhuriyet Kosusu Yapildi

At yarislarinda, 83’üncü Cumhurbaskanligi Kupasi Kosusu’nu, ’Burgas’ isimli safkan Ingiliz at ilk sirada bitirirken 41’inci Cumhuriyet Kupasi Kosusu’nu ise ’Yeltay’ isimli safkan Arap ati kazandi.

At Yarislarinda 83'Üncü Cumhurbaskanligi Kosusu Ve 41'Inci Cumhuriyet Kosusu Yapildi


Ankara 75’inci Yil Hipodromu’nda 83’üncü Cumhurbaskanligi Kupasi Kosusu ve 41’inci Cumhuriyet Kupasi Kosusu yapildi. 2 bin 400 metrelik çim pistte düzenlenen kosuda 3 yas ve yukari safkan 13 Ingiliz atinin katilimiyla yapildi. Birinciye 1 milyon 32 bin lira para ödülünün verildigi yarisi ’Burgas’ isimli safkan Ingiliz ati yarisi ilk sirada bitirdi. Yapilan kosu sonrasi Burgas’in sahibi olan Sanem Kahraman ve jokeyi Ahmet Çelik düzenlenen törende protokol üyelerince kupalari taktim edildi.

Cumhuriyet’in kurulusu adina 41’inci kez düzenlenen Cumhuriyet Kupasi Kosusu, bin 600 metrelik çim sahada, üç yas ve üzeri 14 safkan Arap ati pistte ter döktü. Birinciye 1 milyon 680 bin lira verilen yarisi ’Yeltay’ adli safkan at yarisi ilk sirada bitirdi. Kosu sonrasi, Yeltay’in sahibi olan Mehmet Fatih Kaya ve jokey Sadettin Boyraz düzenlenen törende protokol üyelerince kupalari taktim edildi.
Kaynak: İHA