Zonguldak'ta 20 Genç Törenle Hafizlik Belgelerini Aldi

Zonguldak Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Kiz AIHL konferans salonunda “Hafizlik Icazet” töreni düzenlendi. 20 genç, törenle belgelerini aldi.

Zonguldak'ta 20 Genç Törenle Hafizlik Belgelerini Aldi
Örgün Egitimde Hafizlik Projesi kapsaminda Il Müftülügü ve Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle hafizlik icazet töreni düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu törende Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Kiz AIHL konferans salonunda düzenlenen törende hafizlik belgelerini almaya hak kazanan ögrencileri tebrik eden Okul Müdürü Adnan Karakullu, katilimcilara da tesekkür etti. Il Müftüsü Asir Durgun da "Ilk bir yil Kur’an-i Kerimi güzel okumasini ögrendiler, hafizlik hazirligini yaptilar ondan sonrada 2 yil boyunca da ezberlediler. Huzurlarinizda gece-gündüz çalisarak Kur’an-i ezberleyen bu yavrularimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan da "Sevgili ögrencilerimiz örgün egitimleriyle birlikte tamamen gönüllülük esasina dayali olarak ailelerinin de destegiyle hafizlik programini basariyla tamamlamis bulunmaktalar. Bu anlamda asil süreç simdi basliyor. Çok zorlu çok mesakkatli, büyük sabirla ve fedekarlikla tamamladiginiz bu yolda simdi sizler toplumumuzda bizim, Müslümanlarin ve tüm dünyanin rehberi Kurandaki bütün güzel degerleri sizler yansitacaksiniz" ifadelerine yer verdi.

Genç hafizlarin belgelerini almasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA