Umman'i Vuran Tropik Firtinada Can Kaybi 3'E Yükseldi

Umman’in çesitli bölgelerinde etkisini gösteren tropik firtina Sahin nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 3’e yükseldi.

Umman'i Vuran Tropik Firtinada Can Kaybi 3'E Yükseldi
Körfez ülkesi Umman’in çesitli bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya baslayan tropik firtina Sahin’de can kaybi artiyor. Ulusal Acil Durum Yönetimi Merkezi’nden yapilan açiklamada, Al Amarat bölgesinde sel sularina kapilan bir çocugun hayatini kaybettigi bildirilmisti. Umman medyasina yansiyan haberlerde, sanayi bölgesinde bir tepenin çökmesi sonucu 2 Asyali isçinin hayatini kaybettigi aktarildi. Böylece basta baskent Muskat olmak üzere ülkenin çesitli bölgelerinde sellere neden olan ve hayati durma noktasina getiren firtinada hayatini kaybedenlerin sayisi 3’e yükseldi.

Yetkililer, firtinanin Muskat’tan yaklasik 60 kilometre uzaklikta oldugunu ve yaklasik 120 km hizla ilerledigini belirterek, kiyi bölgelerinin bosaltilmasi çagrisinda bulundu. Yaklasik 5 milyonluk nüfusun çogunun yasadigi Muskat ve çevresinde yollarin kapatildigini duyuran yetkililer, firtina dinene kadar baskentteki yollarin yalnizca acil durumlarda kullanilabilecegini söyledi.



Ulusal Acil Durum Yönetim Merkezi, kazalari önlemek için baskentin dogusundaki Qurum bölgesinde elektrik kesintisi yapilacagini açikladi.

Sahin firtinasi nedeniyle su ana kadar ülkenin çesitli bölgelerindeki 2 bin 700’den fazla kisinin tahliye edildi.

Öte yandan, Umman meteoroloji uzmanlari Sahin firtinasinin bugün ögleden sonra siddetini arttirmasinin beklendigini duyurmustu.
Kaynak: İHA