11. Elbistan Uluslararasi Ultra Maraton Türkiye Sampiyonasi Sona Erdi

Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde organize edilen 11. Uluslararasi Ultra Maraton Türkiye Sampiyonasi tamamlandi.

Elbistan Belediyesi ile Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügünce düzenlenen sampiyonanin ödül töreni, Hükümet Konagi önünde gerçeklestirildi.

Sampiyonanin 100 kilometrelik erkekler genel klasmanini Ahmet Bayram birinci, Murat Kaya ikinci, Ibrahim Kaban ise üçüncü sirada bitirdi. Kadinlar klasmaninda ise Svetlana Sepeliova Kaya birinci, Yasemin Dündar ikinci, Deniz Çiçek ise üçüncü oldu.

Törende, sakatlandigi için maratonu tamamlayamayan 72 yasindaki Muharrem Karaçizmeli'ye de en yasli sporcu ödülü verildi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, törende yaptigi konusmada, kent adina önemli bir spor organizasyonuna ev sahipligi yapmanin sevincini yasadiklarini söyledi.

Bu tür organizasyonlarin sadece Avrupa'da degil Türkiye'de de yapilabilecegini bir kere daha anladiklarini ifade eden Gürbüz, emegi geçenlere tesekkür etti.

Maratonun birincisi Ahmet Bayram da yarislara Manisa'nin meshur Spil Dagi'nda antrenman yaparak hazirlandigini belirterek, "Bu yarismaya ilk kez katildim. Daha önce hiç 100 kilometre kosmamistim. Ilk defa kostum ve birinci oldum. Mutluyum, çok gururluyum. 1 Ekim dogum günümdü. Dogum günüm anisina 100 kilometre kosayim dedim ve ilk kosumda sampiyon oldum." diye konustu.

Kadinlar kategorisinde birincilik elde eden Svetlana Sepeliova Kaya da sampiyon olmanin sevincini yasadigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA