Gittigidiyor'da 'Tasarruflu Ürün' Aramalari 3 Yilda Ikiye Katlandi

Ürün aramalari tasarruflu ampulde 63, tasarruflu dus basliginda 33, tasarruflu isiticida 25 kata yaklasirken, günes panelinde ise 239 kata varan artis görüldü.

GittiGidiyor'da tasarruflu ürün aramalari son 3 yilda iki kat artti.

GittiGidiyor'un açiklamasina göre, küresel isinma, nüfus artisi gibi etkenlerin olumsuz sonuçlari günlük hayatta her geçen gün daha fazla hissedilir hale geldi.

Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü, 2050'ye kadar gelismekte olan her 5 ülkeden birinin su sikintisi çekecegini duyurdu. Dünya Saglik Örgütü dis ortam hava kirliliginin dünyada her yil 4,2 milyon insanin erken ölümüne neden oldugunu bildirdi.

WWF Türkiye (Dogal Hayati Koruma Vakfi), plastik atik konusunda adim atilmamasi sonucu 2030'a kadar 104 milyon ton plastigin daha ekosisteme karisacagini açikladi.

Tüm bu veriler dogrultusunda tüketiciler son zamanlarda sürdürülebilir dünya için daha doga dostu, tasarruflu ürünlere yöneliyor.

Bu kapsamda, son 3 yilda GittiGidiyor'da arama çubugu üzerinden gerçeklestirilen "tasarruflu" kelimesi aramalarinda yaklasik 2 kat, tasarruflu ve doga dostu ürünlerin satislarinda ise yüzde 40 artis yasandi.

Söz konusu sürede ürün aramalari tasarruflu ampulde 63, tasarruflu dus basliginda 33, tasarruflu isiticida 25, su tasarruflu musluk basliginda ise 9,5 kat artti. Organik deterjan aramalarinda 4 kata varan artis yasanirken, atik kovalari aramalari yaklasik 30 kat yükselis gösterdi. Günes panelinde ise 239 kata varan artis görüldü.

GittiGidiyor'un su tasarrufu, atik yönetimi, enerji tasarrufu ve temiz hava basliklari altinda hem üretim hem de tüketim açisindan farkindaligi artirmak amaciyla 2021 Subat'ta faaliyete aldigi Gitmesine Izin Verme sayfasinda yer alan tasarruflu ürün satislarinda da artis yasandi.

- "Sorumlu üretim ve tüketimi desteklemeliyiz"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarci, sürdürülebilirligin hem kurumlarin hem de toplumun en önemli gündem maddesi olmasinin hayati önem tasidigini ve bu alanda yapilan çalismalari desteklediklerini bildirdi.

Dogal kaynaklarin hizla tükendigini, toplumlarin her kesimini yakindan ilgilendiren bu konuda çalismalarin artmasi gerektigini kaydeden Kantarci, "Biz de sorumlu marka bilinciyle Gitmesine Izin Verme projesini hayata geçirdik. Bu projemizle su ve enerji tüketimi, geri dönüsüm ve hava kirliligi konusunda farkindaligi artirmaya çalisiyoruz. Ayrica kullanicilarimizi doga dostu ürünleri tercih etmeye, saticilarimizi ise üretim ve tedarikte doga dostu ürünlere yönelmeye tesvik ediyoruz. Bu veriler de attigimiz bu adimin tüketiciye ulastigini gösteriyor. Dogaya saygili ürünlere talebin artmasi, tüketicilerin bu konuda daha da duyarli hale geldigini de ortaya koyuyor." degerlendirmesini yapti.

Kantarci, 2020'de Yesil Ofis Sertifikasi, bu yilin basinda da I-REC Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Sertifikasi aldiklarini animsatarak, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanimina geçtiklerini, bu alandaki çalismalara hiz kesmeden devam edeceklerini anlatti.
Kaynak: AA