Gazi Pasalilar Davul-Zurna Ile 'Cumhuriyet'i Kutladi

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen ’Geleneksel Cumhuriyet Bayrami Kutlama Söleni’, coskulu bir sekilde gerçeklestirildi.

Gazi Pasalilar Davul-Zurna Ile 'Cumhuriyet'i Kutladi


Bafra Balkan Türkleri Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Süleyman Özata yaptigi açilis konusmasinda, "Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gaziler, sehitler anisina biz bu geceyi kutlamaya devam edecegiz" dedi.



Belediye Baskani Hamit Kiliç,”Bugün bir aci kaybimiz oldu . Allah’tan rahmet diliyorum. Yakinlarina sabir diliyorum. Milletimizin basi sag olsun. Insallah son acimiz olur diyorum. Her zaman oldugu gibi Gazi Pasa bu kutlamalari bir baska yapiyor. Cumhuriyetimizi kolay kazanmadik.98. yilini kutluyoruz. Ülkemizde, vatanimizda her zaman gözü olanlar olmustur. Yakin tarihte de geçmiste de mutlaka gelecekte de gözü olanlar olacaktir ama bu aziz millet her zaman gerekli cevabi vermistir. 98. yilini kutladigimiz bu Cumhuriyet’i sonuna kadar müdafaa edecegiz. Bugüne kadar nasil yasatmissak ayni sekilde yasatacagiz" diye konustu.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen de yaptigi konusmada, "Bugün Cumhuriyetimizin 98. yil dönümü. Mazlum milletlere örnek olan bu tarih Türk tarihinin önemli bir kirilma noktasidir. Cumhuriyet; kisiye var olma, kendini gelistirme , kadina gerek sosyal hayatta, çalisma hayatinda siyasal hayatta var olmasini saglayan bir düzendir" seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan Gazipasalilar sonra davul-zurna esliginde Rumeli havalari ile gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarina devam etti.
Kaynak: İHA