Çevre Ve Sehircilik Bakanliginin Adi 'Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi' Oldu

Bazi Cumhurbaskanligi Kararnamelerinde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesine göre, Tarim ve Orman Bakanligi bünyesindeki Çöllesme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlügü, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina baglandi.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginin adi "Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi" olarak degistirildi.

Bazi Cumhurbaskanligi Kararnamelerinde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin adi "Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi" seklinde degistirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi bünyesindeki Çöllesme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlügü de Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina baglandi.

Ayrica Bakanlik bünyesinde Iklim Degisikligi Baskanligi kuruldu.

Bakanlik, Kararname ile görevlerine ek olarak topragin korunmasi, tabii kaynaklarin gelistirilmesi ve iklim degisikligi ile mücadele amaciyla çöllesme ve erozyonla mücadele, çig, heyelan ve sel kontrolü ile entegre havza islahi plan ve projelerini yapacak, yaptiracak, bu plan ve projeleri uygulayacak.

Çöllesme ve erozyonla mücadele amaciyla su havzalarinin gelistirilmesine yönelik ulusal ve bölgesel düzeyde planlama ile politika ve stratejilerin belirlenmesi amaciyla yapilacak çalismalar da Bakanligin görevleri arasinda yer alacak.

Bakanlik ayrica, çöllesme, erozyon ve iklim degisikligi ile mücadele kapsaminda agaçlandirma ve ormanla ilgili görevleri yürüten kurumlarla koordinasyon saglanarak gerekli hallerde orman sinirlan disinda özel agaçlandirma dahil her tür çalismayi yapacak/yaptiracak, bu maksatla dis mekanlarda kullanilan agaç veya bitki türlerinin üretimine yönelik fidanlik kuracak/kurduracak ve bu amaçlar dogrultusunda yatirim yapacak olan gerçek veya tüzel kisileri destekleyecek.

Kaynak: AA