Basaksehir'i Cumhuriyet Coskusu Sardi

Basaksehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskuyla kutlandi. Bahçesehir Atatürk Tören Alani’ndaki törenle baslayan kutlamalar, kortej yürüyüsü ve konserle son buldu.

Basaksehir'i Cumhuriyet Coskusu Sardi
Cumhuriyetin ilaninin 98. yil dönümü, Basaksehir’de gün boyu tören ve etkinliklerle kutlandi. Kutlamalarin ilk duragi Bahçesehir Atatürk Tören Alani’ydi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan siirler okundu. Basaksehirli ögrencilerin gösterileri begeniyle izlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami temali kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrenciler ödüllendirildi. Törene Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’nun yani sira Basaksehir Kaymakami Ugur Turan, Garnizon Komutanligi adina Topçu Albay Burak Dedeoglu, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.



Baskan Kartoglu kortejle birlikte yürüdü

Basaksehir Belediyesinin düzenledigi etkinlikler aksam saatlerine kadar sürdü. Bahçesehir Hizmet Binasi önünde toplanan Basaksehirliler, Bahçesehir Gölet’e kadar muhtesem bir kortej olusturdu. Mesalelerin yakildigi, Türk bayraklarin ellerden düsmedigi kortejde Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve AK Parti Basaksehir Ilçe Baskani Sebahatdin Kayas da ilçe sakinlerine eslik etti.

“Cumhuriyet bizler için hürriyet demektir”

Kutlamalarin son duragi Bahçesehir Kültür Sanat Merkezi oldu. Basaksehirliler, Bahçesehir Musiki Cemiyeti’nin konserinde bir araya geldi. Baskan Kartoglu sahneye çikarak Bahçesehir Musiki Dernegi ile 10’uncu Yil Marsi söyledi.

Ilçe sakinlerine hitap eden Baskan Yasin Kartoglu, "Tarihi san ve serefle dolu bir milletin evlatlari olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi büyük bir cosku ve ayni zamanda gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, asirlardir hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin sahlanisinin, küllerinden yeniden dogusunun nisanesidir. O yüzden Cumhuriyet, bizler için hürriyet demektir” dedi.



“Istiklal ve istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz”

Baskan Kartoglu, konusmasini su sekilde sürdürdü:

“Hasta adam ilan ettikleri Osmanli’nin mirasini bölüsmek için Anadolu’yu isgal etmeye kalkanlara, cesaretimiz, inancimiz ve destansi mücadelemizle büyük bir hezimet yasattik. O yüzden Cumhuriyet, bizler için birlik ve beraberlik demektir. Tarih boyunca her türlü zorluk karsisinda nasil bir ve beraber olduysak bugün de ayni kararlilik ve azimle, istiklal ve istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.”

“Vatanimiza ve gençlerimize sahip çikacagiz”

Konusmasinda birlik ve beraberlik mesajlari veren Baska Kartoglu, sözlerini söyle tamamladi: “Tasada ve sevinçte bir olan milletin evlatlari olarak, ebedi vatanimiza ve gelecegimizin teminati gençlerimize her zaman sahip çikacagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Cumhuriyetimizi daha nice yillara, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir sekilde el birligiyle tasiyacagiz insallah.”
Kaynak: İHA