Edirne Akademisyeni 2 Milyon 550 Bin Lira Dolandiran Süpheliler Yakalandi

Edirne'de bir akademisyeni telefonla dolandirdiklari tespit edilen 4 süpheli tutuklandi.

Profesör, kendisini telefonda polis ve savci olarak tanitan sahislarin yönlendirmesiyle 2 milyon 550 bin lirasini Edirne ve Istanbul'da tanimadigi kisilere elden ve banka hesabi araciligiyla teslim etti.

Dolandirildigini anlayan akademisyen, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirligine giderek sikayetçi oldu.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, magdurun ifadesi dogrultusunda kent merkezinde süphelilerle bulustugu bölgedeki güvenlik kameralarini incelemeye aldi.

Inceleme sonucu tespit edilen süpheli B.E. ile para transfer edilen hesaplarin sahipleri H.B.A, O.S, M.Ö. ve R.F Istanbul'da gözaltina alindi.

Süphelilerin görüsmelerde, Türkiye'de yasayan yabanci uyruklu kisilere ait telefon hatlarini kullandigi tespit edildi.

Süphelilerden B.E, H.B.A, O.S. ve R.F "nitelikli dolandiricilik" suçundan tutuklandi. M.Ö. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayla ilgili diger süphelilerin yakalanmasina yönelik çalismanin devam ettigi ögrenildi.

Öte yandan emniyet kaynaklari, telefonda kendilerini polis, hakim veya savci olarak tanitanlara karsi vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Ayrica kamu görevlilerinin operasyonda kullanilmak üzere para talep etmeyecegi, bu kisilerle kart numarasi ve sifre gibi kisisel bilgilerin asla paylasilmamasi gerektigi hatirlatildi.

Kaynak: AA