Cumhurbaskani Kararlari Resmi Gazete'de

İçel ve Izmir'de iki dogal sit alani 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi Ankara'nin Nallihan ilçesindeki bölge, 'Sariçali Dagi Milli Parki' olarak belirlendi.

İçel ve Izmir'de iki dogal sit alaninin "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi ile Ankara'nin Nallihan ilçesindeki ormanlik alanin "Sariçali Dagi Milli Parki" olarak belirlenmesine iliskin kararlar Resmi Gazete'de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan kararda, İçel'in Erdemli ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Arazisi Dogal Sit Alani ile Izmir'in Foça ilçesi sinirlari içerisinde bulunan 19. Grup (Foça-Adalar Etabi) Dogal Sit Alani'nin koruma statüsünün yeniden degerlendirilmesi sonucunda, sinir ve koordinatlari belirlenen alanlarin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildigi belirtildi.

Resmi Gazete'deki bir baska Cumhurbaskani karari ile Ankara'nin Nallihan ilçesi sinirlari içerisinde bulunan bölge de "Sariçali Dagi Milli Parki" olarak belirlendi.

Kaynak: AA