Nijerya'da Elektrik Sorunu Endüstri Faaliyetlerini Olumsuz Etkiliyor

Afrika Kalkinma Bankasi (AfDB) Baskani Akinwumi Adesina, Nijerya'da elektrik sorununun ülkedeki sanayi sektörünün büyümesini olumsuz etkiledigini belirtti.

Adesina, Nijerya Üreticileri Dernegi (MAN) tarafindan düzenlenen çevrim içi toplantida yaptigi açiklamada, ülkede elektrik kitliginin büyük bir sorun olmaya devam ettigini belirtti.

Ülkedeki sürekli elektrik kesintisinin, endüstri faaliyetlerinin gelismesini olumsuz etkilediginin altini çizen Adesina, "Bugün Nijerya'da jeneratör olmadan hiçbir isletme ayakta kalamaz. Bunu anormal yerine normal hale geldi." dedi.

Adesina, Nijerya'nin enerji eksikligini ve güvenilirligini kararli bir sekilde ele almadikça endüstrilerin rekabetsiz kalmaya devam edecegini ifade etti.

- Yoksul ülkelerin büyümesi için büyük pazarlara erismesi gerekiyor

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Dr. Ngozi Okonjo-Iweala da toplantida yaptigi konusmada, ticaretin küresel ekonominin toparlanmasinda önemli bir rol oynadigina dikkati çekerek, mikro, küçük ve orta ölçekli isletmeler için daha fazla destek çagrisinda bulundu.

Yoksul ülkelerin hizla büyümesi için daha büyük pazarlara erismesi gerektigini isaret eden Okonjo-Iweala, "Önce mikro, orta ve küçük isletmelerin küresel ticarette karsilastiklari engelleri anlamak, sonra bu engelleri azaltmak için daha çok çalismaliyiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA