Eskisehir Valisi Ayyildiz'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla mesaj yayinladi.

Vali Ayyildiz, mesajinda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde destansi bir inanç ve kararlilikla ve Türk halkinin tüm imkansizliklara ragmen esine az rastlanir tarihi bir zafer kazandigi Kurtulus Savasi sonrasinda, milli iradenin tecellisinin, cumhuriyetin ilaniyla saglandigini, Cumhuriyetin 98. yil dönümünü milletçe kutlamanin büyük gururu ve mutlulugunu yasadiklarini bildirdi.

Cumhuriyet sayesinde Türkiye'nin büyük bir kalkinma ve degisim sürecine girdigini, Türk halkinin muasir medeniyetlere yetisme hedefinde basarili oldugunu ifade eden Ayyildiz, sunlari kaydetti:

"Büyük badireler atlatmis olsa da Cumhuriyetin kazandirdigi degerler ve demokratik düzen halkimizin gönlünde ve fikrinde yer edinmistir. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk milleti tipki Kurtulus Savasi'nda oldugu gibi isgal girisimine karsi yeni bir destan yazmistir. Içinde bulundugumuz günlerde kahraman güvenlik kuvvetlerimizin bölücü terör örgütüne karsi yürüttügü hakli mücadele Cumhuriyetimizi korumak adina yapilan ulvi bir görev ve essiz bir fedakarlik örnegidir. Milletimizin sarsilmaz inanci, devletine bagliligi, birlik ve beraberligi bu süreçte en büyük gücümüzdür. Sunu unutmamalidirlar ki 100. yilina yaklasirken milletçe Cumhuriyetimizi var eden degerlere daima sahip çikarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir gelecege hep beraber yürüyecek, Cumhuriyet bilincinin kadim Türk milleti ile sonsuza denk yasayacagi adimlari atacagiz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaslari ile bugüne kadar ülkemizde meydana gelen, hain terör örgütleri tarafindan düzenlenen saldirilarda hayatini kaybeden tüm sehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler ve sihhatli bir yasam diliyorum."

Kaynak: AA