Filistin Devlet Baskani Abbas, ABD'den Kudüs'teki Konsoloslugunu Yeniden Açmasini Istedi

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, ABD Baskani Joe Biden yönetimine, isgal altindaki Dogu Kudüs'teki konsolosluklarini yeniden açmalari için çagri yapti.

Filistin haber ajansinin bildirdigine göre, Bati Seria'nin Ramallah kentinde Filistinli yöneticilerle düzenledigi toplantida konusan Abbas, ABD'nin Filistin'e uyguladigi finansal ablukayi sonlandirmasini ve Washington'daki Filistin Kurtulus Örgütü (FKÖ) temsilciliginin yeniden açilmasini talep etti.

Abbas, Biden yönetimine, isgal altindaki Dogu Kudüs'teki konsolosluklarini yeniden açmalari çagrisinda bulundu.

Abbas, toplantinin, Gazze'nin yeniden imari, 2006'dan bu yana süren ablukanin kaldirilmasi ve ülkenin iki tarafinin birlestirilmesi üzerine çalisacak uluslararasi mesruiyete bagli bir ulusal birlik hükümeti olusturmak hedefiyle bölünmeyi sonlandiracak, "Hamas" ve "Islami Cihat" hareketleri de dahil olmak üzere tüm gruplar arasinda kapsamli bir ulusal diyaloga hazirlik amaçli oldugunu ifade etti.

Toplantida, FKÖ Icra Komitesi, en geç ocak ayinda örgütün Merkez Yönetim Kurulunun toplanti düzenlemesi karari aldi.

Dünya liderlerine ve uluslararasi kurumlara, Israil'in Filistinlilere yönelik saldirilarinin ve gayrimesru yerlesiminin durdurulmasi için eyleme geçmelerini saglamak amaciyla mektuplar gönderilmesi kararlastirilan toplantida, barisçil halk direnisinin gelistirilmesi ve genisletilmesi; isgale karsi kapsamli ulusal isyana ulastiracak birlesik ulusal liderligin rolünün güçlendirilmesi gerektigi vurgulandi.

Filistin yönetimi, 6 Filistinli sivil toplum örgütünün Israil tarafindan terörist örgüt olarak siniflandirilmasini kinayarak, söz konusu kurumlara destegin devam edecegini kaydetti.

Kaynak: AA