Tunus Cumhurbaskani Said, Yapmayi Planladiklari Ulusal Diyalogun Yeni Bir Referandum Türü Olacagini Söyledi

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, ülkede yapmayi planladiklari ulusal diyalogun yeni bir “referandum” türü olacagini belirtti.

Cumhurbaskani Said, Kartaca Sarayinda Iletisim Teknolojileri Bakani Nizar Bin Naci ile bir görüsme gerçeklestirdi.

Said, görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada, “Yapmayi planladigimiz ulusal diyalog yeni bir referandum türü olacak. Tüm Tunuslularin ve özellikle gençlerin de katilacagi, öncekilerden farkli, seffaf, samimi ve genis katilim saglanmasini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandi.

Yurtdisinda yasayan Tunuslularin da “ulusal diyaloga” katilmalarinin önemine dikkat çeken Said, “Ulusal diyaloga genis katilim saglanmasi için ülkenin her tarafindan ulasilabilecek sosyal medya platformlarinin kullanilmasi kararlastirildi.” bilgisini verdi.

Cumhurbaskani Said, dün yapilan bakanlar kurulu toplantisinin ardindan, hükümetin, ekonomik ve sosyal sorunlarin çözümü için gereken iradeye sahip oldugunu, gençlerin de katilacagi, öncekilerden farkli, seffaf ve samimi bir ulusal diyalog baslatacaklarini duyurmustu.

Ulusal diyalogda siyasi ve seçim sisteminin ele alinacagi ve diyalogun belli bir zaman dilimi içinde, yeni düsünce ve formüller çerçevesinde gerçeklesecegi belirtilmisti.

Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalismalarini dondurdugu bir dizi olaganüstü kararlar almisti.

Alinan kararlarin ardindan ülkede yasanan siyasi krizden kurtulmak için birçok siyasi olusum “ulusal diyalog” çagrisi yapmisti.

Kaynak: AA