Suruç'taki Canli Bomba Saldirisinin Sanigina 34 Kez Müebbet Hapis Cezasi

Sanliurfa 5. Agir Ceza Mahkemesi, davanin tek tutuklu sanigi Yakup Sahin'i, maktul ve yaralilarin sayisi dolayisiyla 'Tasarlayarak kasten adam öldürme ve öldürmeye tesebbüs' suçlarindan 34 kez agirlastirilmis müebbet cezasi ile 70 kez de 27 yil hapis cezasi ile 40 bin lira para cezasina çarptirdi

Sanliurfa'nin Suruç ilçesinde 6 yil önce 34 kisinin öldügü canli bomba saldirisina iliskin davada yargilanan saniga, 34 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi.

Sanliurfa 5. Agir Ceza Mahkemesi Hilvan Durusma Salonu'nda görülen davanin karar durusmasi, saldirida hayatini kaybedenlerin yakinlari ve davaya müdahil 32 avukatin katilimiyla gerçeklestirildi.

Davanin tek tutuklu sanigi Yakup Sahin, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildigi durusmada, suçlamalari kabul etmeyerek tekrarladigi savunmalarini yineleyerek saldiriyla ilgili herhangi bir baginin bulunmadigini iddia etti.

Avukatlar ise yargilamanin adil yapilamadigini savunarak mütalaanin yenilenmesini talep etti.

Zaman zaman gerginliklerin yasandigi durusma salonuna, yaklasik yarim saat jandarma ekipleri de güvenligin saglanmasi amaciyla salona alindi.

Yaklasik 10 saat süren durusmada, magdur ve avukatlarini tek tek dinleyen mahkeme heyeti, kararini açikladi.

Sanigina, maktul ve yaralilarin sayisi dolayisiyla "Tasarlayarak kasten adam öldürme ve öldürmeye tesebbüs" suçlarindan 34 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile 70 kez de 27 yil hapis cezasi ile 40 bin lira para cezasi verdi.

Heyet, ayrica durusmaya katilan Koray Türkay, Sahin Tümüklü, Çagla Seven, Fethi Aydin ve avukat Sezin Uçar hakkinda da durusmada "hakaret ve heyeti tehdit" ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasini kararlastirdi.

Sanliurfa'nin Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te düzenlenen canli bomba saldirisinda 34 kisi hayatini kaybetmis, 70 kisi yaralanmisti.???????
Kaynak: AA