Kamu Basdenetçisi Malkoç, Mardin'de STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Bulustu

Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, Mardin'de sivil toplum kurulusu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Malkoç, kamu denetçileri Fatma Benli Yalçin, Arif Dülger, Sadettin Kalkan ve Celile Özlem Tunçak ile bir otelde düzenlenen programda, STK temsilcileri ve muhtarlarla bulustu.

Programda konusan Malkoç, Kamu Denetçiligi Kurumunun idare ile vatandas arasinda çikan herhangi bir sorunda müracaat edilecek kurumlardan biri oldugunu söyledi.

Son yillarda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde hizmet alanlarinin genisledigini ve hizmet kalitesinin arttigini ifade eden Malkoç, "Sagliktan ulasima, egitimden çalisma hayatina kadar birçok konuda önemli mesafeler aldik. Belediye hizmetlerinde ayni sekilde gelismeler var. Savunmadan güvenlige kadar, refahtan huzura kadar önemli mesafeler aldik. Bu hizmetlerin topluma sunulmasinda idareci veyahut kamuda görevli olanlarin eksigi ve kusuru olabilir. Iste bunlarin mahkemeye gidilmeden düzeltilmesine imkan saglayan kurumlardan bir tanesi de Kamu Denetçiligi Kurumudur." dedi.

Kamu Denetçiligi Kurumunun idareci ve vatandas arasinda bazen bir ara bulucu bazen bir hakem bazen de bir baris köprüsü vazifesi gördügünü vurgulayan Malkoç, yapilan basvurularin çok hizli, kolay ve ücretsiz gerçeklestigini, basvurularin en geç 6 ay içerisinde karara baglandigini anlatti.

Mardin Valisi Mahmut Demirtas da Kamu Denetçiligi Kurumunun idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesi, iyi yönetim ilkelerinin yerlesmesi, insan haklarinin gelismesi gibi önemli hizmetleri yerine getirdigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan muhtarlar ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, görüs ve önerilerini dile getirirken Malkoç ve kamu denetçileri, sorulari yanitladi.

Programa; Mardin Cumhuriyet Bassavcisi Aydin Turhan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Adalet Komisyonu Baskani Önder Kürsat Mutlu, AK Parti Mardin Il Baskani Faruk Kiliç, kaymakamlar, kurum müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA