Denizli Fashion Week'in Galasi, Laodikya Antik Kenti'nde Dijital Olarak Gerçeklestirildi

Denizli'de bu yil 5'incisi düzenlenen Denizli Fashion Week (DFW) kapsaminda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle dijital olarak hazirlanan defilede, ev ve plaj giyimi üreticisi firmalar son koleksiyonlarinin tanitimini yapti.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Dernegi (DETGIS) tarafindan organize edilen DFW 2021'in gala gösterimi, Burcu Esmersoy'un sunumuyla Laodikya Antik Kenti’nde hamam bölgesindeki tarihi kalintilar arasinda gerçeklestirildi.

DETGIS Baskani Mukaddes Baskaya, yaptigi konusmada, bu özel projelerinde koleksiyonlarla birlikte dijital sunumlar yapmaya çalistiklarini söyledi.

Denizli'nin tarihi, kültürel ve cografi zenginliklerini de ön plana çikartmayi hedefledikleri defilenin çekimlerinde, hem sektörel güçlerini göstermeye hem de kentin ve ülkenin turizmine fayda saglamaya çalistiklarini anlatan Baskaya, "Bu yil ilkbahar-yaz 2022 koleksiyonlari, birbirinden farkli ve basarili çekimlerle muhtesem galada modaseverlerle bulustu." dedi.

Moda ve Hazir Giyim Federasyonu Baskani Hüseyin Öztürk de defilede emegi geçen herkesi tebrik ettigini ifade ederek söyle konustu:

"Bir defile ancak bu kadar güzel olur. Gerçekten bugün alkis çok oldu ama kimsenin eli agrimadi. Bugün Denizli'deki sivil toplum örgütlerinin bir dayanismasini izledik aslinda. Bu tarihi mekanda miras aldiklari kültürü yine sanat, tekstil ve turizmle bir araya gelerek yeniden canlandirmayi bize yasattilar. Bütün paydaslara gönülden tesekkür ediyorum."

Konusmalarin ardindan, organizasyonu Ümit Temurcin tarafindan yapilan ve kreatif direktörlügünü modaci Özlem Süer'in üstlendigi etkinlikte, yeni kreasyonlar, genç ve çocuk mankenler tarafindan tanitildi.

Bu yilki organizasyona 12 farkli marka ve firma katildi.

Kaynak: AA