Canan Karatay'i Dolandiran Sebeke Üyeleri Tutuklandi

MUGLA – Mugla’nin Marmaris’te FETÖ tehdidiyle 9,5 kilogram altinini aldiklari yasli bir adam ile ünlü diyetisyen Canan Karatay’i dolandiran sebeke üyesi 4 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Canan Karatay'i Dolandiran Sebeke Üyeleri Tutuklandi
Kendilerini MIT mensubu olarak tanitan dolandiricilik sebekesi üyeleri 8 Ekim’de Marmaris’te yasayan 80 yasindaki I.C’yi telefonla arayarak, “Adiniz FETÖ sorusturmasina karisti, banka hesaplariniz ve varsa evinizdeki ziynet esyalariniz tehlikede, gelen ekiplerimize teslim edin” diyerek yasli adamin 9.5 kiloluk altinlarini dolandirdi.

Dolandiricilik olayinin ardindan Mugla Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ve Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro ekipleri süphelilerin yakalanmasi için sivil ekip olusturdu. Ekipler bölgedeki güvenlik kameralarini tek tek inceleyerek süphelileri tespit etti.

Dolandiricilik sebekesinden Ali Ç. (39) ve Hilmi D. (56) isimli dolandiricilara Armutalan Mahallesi’nde altinlari teslim ettigini belirten I.C’nin beyani üzerine çevrede yapilan güvenlik kamerasi görüntülerine zanlilarin altinlarin oldugu torbayi tasidiklari o onlar ortaya çikti. Görüntülerden eskalleri belirleyen emniyet mensuplari operasyonla Adana’da yakaladiklari zanlilari adalete teslim etti.

Canan Karatay’i da dolandirmislardi

2013 yilinda Canan Karatay’i da dolandiran sebeke üyelerinden Mehmet K. (30) ve Ismail A. (30) ise, Marmaris’te yasayan F.K.K. isimli vatandasi ayni yöntemlerle 300 bin lira dolandirma girisiminde bulunurken suçüstü yakalandi.

Mugla Asayis Sube Müdürlügündeki islemlerinin ardindan zanlilar Marmaris Adliyesine sevk edilerek hakim karsisina çikarildi. Dolandirici sebekesi üyelerinden hakim karsisina çikarilan Ali Ç., Hilmi D., Mehmet K. ve Ismail A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandiricilik sebekesi ile ilgili genis çapli sorusturma baslatildigi ve operasyonlarin devam ettigi bilgisi edinildi.

Emniyet’ten uyari

Emniyet yetkilileri, "Devletin hiçbir memuru vatandaslari arayip bu sekilde bir para isteme olayi yapmaz. Vatandaslarimizi daha dikkatli ve temkinli olmaya davet ediyoruz. Bu sekilde bir arama ile karsilasirsaniz hemen 112 Acil Çagri Merkezi üzerinden emniyet birimlerine ulasin" uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA