Baskan Güven Açiklamasi 'Lavanta Üretiminde Söz Sahibi Olmak Istiyoruz'

Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, ilçede ekim yapilmayan kiraç arazileri degerlendirmek ve ülke basta olmak üzere dünya genelinde lavanta üretiminde söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

Baskan Güven Açiklamasi 'Lavanta Üretiminde Söz Sahibi Olmak Istiyoruz'
Afsin Ögretmenevinde muhtarlarla bir araya gelen Baskan Güven, ilçede üretilen lavantalardan elde edilen kozmetik ürünleri muhtarlara hediye etti.

Muhtarlarin demokrasi zincirinin ilk halkasini olusturan kamu görevlileri oldugun ifade eden Güven, “Göreve geldigimizden buyana omuz omuza çalistigimiz muhtarlarimiza belediye olarak kendi üretimimiz olan bir hediye hazirladik. Afsin Belediyesi ve örnek çiftçilerimiz tarafindan üretilen lavantalardan elde edilen kozmetik ürünleri ekonomiye kazandiriyoruz. Bunlardan sizlere de hediye etmek istedik. Bu projemiz kirsal kalkinmayi sagladigi için Kalkinma Bakanligi tarafindan destekleniyor" dedi.

Ilçe genelindeki çalismalarla kirsal kalkinmayi saglamak istediklerini belirten Güven, “Biz gençlerimizin, çocuklarimizin gurbetçi olmasini istemiyoruz. Ilçemizde ekim yapilmayan kiraç arazileri degerlendirmek ve ülkemiz basta olmak üzere dünya genelinde lavanta üretiminde Afsin olarak söz sahibi olmak istiyoruz. Bu projeyle hem kirsal kalkinmayi saglamak hem de ilçemizin önemli bir sorunu olan göçü durdurmak istiyoruz. Muhtarlarimizin da bu projeye ortak olmasi bizleri sevindirir" diye konustu.

Kaynak: İHA