AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ileri, Batman'da Gençlerle Bulustu

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, Batman'da AK Parti Il Baskanligi tarafindan düzenlenen "Net Konusalim" programinda gençlerle bir araya geldi.

Ahmet Günestekin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda konusan Ileri, Türkiye’deki devlet aklinin ülkenin dijital gelecegini son derece detayli ve profesyonel bir sekilde planladigini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Cumhurbaskanligina bagli koordinasyon ve politika kurullarinin bütün eforlariyla Türkiye'nin dijital gelecegini hazirlamak noktasinda çok güzel çalismalar yaptiklarini ifade eden Ileri, söyle konustu:

"Devlet teknoloji gelistirme konusunda bu ülkede uzun süredir ön ayak oluyor. Tesviklerle, desteklerle ve mevzuatlarla yolunu açiyor ama çok sükür görüyoruz ki gerek sivil sanayimiz gerek savunma sanayimiz devletin bu öncü rolünü son derece benimsemis durumda ve hizla ilerliyor. Bugün gördügümüz örnek bu açidan çok güzel. Bir imkan saglanmis ve Batman'da BILSEM kurulmus. Hakikaten oradaki ögretmenlerimiz son derece bir motivasyonla haril haril proje gelistiriyorlar. Yani imkan verilince toplumumuzun bu imkanlari ne güzel kullandigini ve bu boslugu ne kadar güzel kullandigini görüyoruz."

Ülkede, devletin bu yöndeki çalismalarinin meyvelerini vermeye basladigi bir döneme geldiklerini vurgulayan Ileri, söyle devam etti:

"Savunma sanayisinde yüzde 70'lik bir yerlilik oranindan bahsediyoruz. Bundan 15 ya da 17 yil önce bu bir hayal gibi bir seydi ama bugün ise hayal degil gerçek. Sivil sanayide de çok ciddi bir hareketlenme var. Uydu teknolojilerinden tutun yazilim firmalarina kadar büyük basarilara imza atan firmalarimiz var. Bunlarin hepsi hayaldi ama simdi gerçek oluyorlar."

Ileri konusmasinin ardindan gençlerin sorularini cevapladi.

Programin ardindan Batman'daki temaslarini sürdüren Ileri, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ve Batman Il Baskani Akif Gür ile Hasankeyf'i gezdi.

Ileri ve beraberindekiler, daha sonra Batman Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Kaynak: AA