Ürdün'deki Islami Çalisma Cephesi, Mevlit Kandili Programina Izin Verilmemesine Tepki Gösterdi

Parti, baskent Amman'daki Antik Roma Tiyatrosu'nda Mevlit Kandili programi yapmak için 10 gün önce talepte bulundugunu ancak talebin kabul edilmedigini açikladi.

Ürdün'deki Müslüman Kardesler Teskilati'nin (Ihvan?) siyasi kanadi olan Islami Çalisma Cephesi Partisi (IÇCP), baskent Amman'daki Antik Roma Tiyatrosu'nda Mevlit Kandili dolayisiyla program yapma taleplerinin reddedildigini bildirdi.

IÇCP Sözcüsü Sabit el-Assaf, AA muhabirine yaptigi açiklamada, partinin, Amman'daki Antik Roma Tiyatrosu'nda Mevlit Kandili programi yapmak için 10 gün önce talepte bulundugunu söyledi.

Resmi makamlardan taleplerine ret cevabi aldiklarini belirten Assaf, karari, "karar alicilarin degerlere karsi oynadigi rolü ortaya çikaran süpheli bir adim" seklinde degerlendirerek, diger yandan, Batililasmanin ve çilgin partilerin yayginlastigini dile getirdi.

Assaf, degerleri etkileyen bu davranislardan endise duyuldugunu ifade etti.

- Talep, yetkili makam Içisleri Bakanligi'na iletilmedi

Öte yandan, konuyla ilgili Içisleri Bakanligi'ndan yapilan yazili açiklamada, IÇCP'nin, Antik Roma Tiyatrosu'nda yapilmasini istedigi talebi için Turizm ve Tarihi Eserler Bakanligi'na basvuruda bulundugu belirtildi.

Partinin, konuyla ilgili yetkili mercinin Içisleri Bakanligi oldugunu bilmesine ragmen bu yönde adim attigi kaydedilen açiklamada, kandil vesilesiyle yapilan programlarin camilerde ve Ürdünlülerin zamanla yapilmasina alisik oldugu yerlerde gerçeklestirildigi ifade edildi.

Açiklamada, partinin talebinin, zamanlamasinin, yapilmasi istenen yerin ve yetkili mercinin es geçilmesinin, "siyasi çagrisimlari oldugu ve gerekçelendirilemeyen çeliskileri bulundugu" kaydedildi.

Partinin bu talebinin, bazi medya ve sosyal medya platformlari üzerinden yayinlanmasinin bakanligi "sasirttigi"; bu yapilanin, siyasi partiler ve devlet kurumlari arasindaki iletisimi yansitmadigi ifade edildi.
Kaynak: AA