Erzincan Kirsalinda Teröristlerce Kullanilan 12 Magara, Siginak Ve Depo Imha Edildi

Kemah ilçesi kirsalinda helikopterler ve IHA destegindeki operasyonda, teröristlerce kullanilan çok sayida yasam malzemesi ele geçirildi.

Erzincan'in Kemah ilçesi kirsalinda terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonda, teröristlerce kullanilan 12 magara, siginak ve depo imha edildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanligi timlerince bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik yapilan istihbarat çalismalari kapsaminda, kentin Kemah ilçesi kirsalinda, 15-16 Ekim 2021 tarihlerinde operasyon gerçeklestirildi.

"Eren-3 Sehit Jandarma Binbasi Yilmaz Tankül 21-426" adi verilen operasyona seçkin askeri birliklerin yani sira 2 genel maksat helikopteri, 1 taarruz helikopteri kolu ve Insansiz Hava Araci (IHA) katildi.

Hava destekli operasyonda ilçenin kirsalinda teröristlerce kullanilan 12 magara, siginak ve depo tespit edildi.

Bu magara, siginak ve depolardaki aramalarda, bir 12 kilogramlik mutfak tüpü, 5 kilogram toz seker, iki kilogram tuz, 3 bos plastik bidon, bir çaydanlik, bir çift lastik ayakkabi, iki çift mekap ayakkabi, birer adet mont, makas, demir tabak, panço, ve içlik, iki çift çorap, 7 plastik legen, 10 metre hortum ele geçirildi.

Tespit edilen magara, siginak ve depolar güvenlik güçlerince kullanilamaz hale getirildi, ele geçirilen malzeme ise olay yerinde imha edildi.

Açiklamada, teröristlere yönelik operasyonlara, "ara-bul-yok et" prensibiyle devam edilecegi vurgulandi.
Kaynak: AA